Notícia

10 pistes amb noms molt personals

Perquè en algunes estacions d'esquí hi ha pistes que porten noms de persona?

Luis Arias,baqueira
Esquiant per la pista Luis Arias a la cara nord de Baqueira Autor/a: Diaridelaneu.cat
Us heu preguntat mai perquè tal o qual pista porta el nom d'un persona? Aquest és un fet gens estrany en algunes estacions d'esquí, en les quals podem trobar pistes o remuntadors amb noms de persones. En aquest article us en fem una relació de 10 pistes amb noms molt personals, i us expliquem qui són.


1 • Estadi Fernández Ochoa
Baqueira-Beret

Possiblement el cas més recent de batejar una pista amb un nom de persona. Aprofitant que fa dues temporades al costat de l'estadium de Beret s'hi va construir un teleesquí, destinat a donar servei a l'estadi de competicions, la direcció de Baqueira Beret va doner el nom de Fernández Ochoa, a la pista i al teleesquí. Calen presentacions en aquest cas?

2 • LluisArias
Baqueira-Beret

Considerada per molts la negra més emblemàtica de la Val d'Aran, fins i tot del Pirineu. Va ser batejada així en homenatge a l'esquiador que va fundar l'estació l'any 1964

3 • Manaud
Baqueira-Beret

AndréManaud, un dels visitants habituals a la Val d'Aran fins i tot abans de la construcció de l'estació d'esquí. Caçador, gran amant de la muntanya aranesa i per descomptat gran esquiador, condició per la qual va suggerir i proposar espais per a nous remuntadors i pistes quan Baqueira s'estava desenvolupant.

4 • Jordi Anglès
Pas de la Casa - Grandvalira

Pista negra ubicada al Pas de la Casa. Va ser professor d'esquí a l'escola d'esquí del Pas, experimentat escalador i alpinista, que va perdre la vida mentre baixava del K2 l'any 1995. Dos anys més tard es dissenyava i posava el seu nom a la pista.

5 • François Mermet
Les Angles

Nom del militar francès François Mermet, que ja l'any 1932 l'havia assenyalat com a espai idoni. Avui una pista porta el seu nom, el famós mur Mermet, una negra que impressiona per la seva amplada i desnivell.

6 • Paul Ribeil
Cambra d'Ase

Pista vermella a Sant Pere dels Forcats. Enginyer i empresari que va dissenyar i construir les primeres instal·lacions a finals dels anys 60 fins a inicis dels 70. En concret va instal·lar el teleesquí de Les Pioches l'any 1971 i el teleesquí que sortia de l'actual peu de pistes de Sant Pere. Un cop es va construir el teleesquí de la Font Petite, l'any 1977, es decideix batejar la pista adjunta amb el seu nom.

7 • Jacques Solère
Eina

Jacques Solère, pilot d'helicòpter, germà d'un dels conductors de trepitjaneus d'Eina i persona estretament vinculada al desenvolupament de l'estació d'esquí. Va morir, a mitjans dels anys 90, en accident d'helicòpter a l'estació alpina de Les DeuxAlpes.

8 • Jordi Pujol
Vallter 2000

Pista blava dedicada al primer esquiador olímpic de la vall de Camprodon, i a la vegada fill del fundador de l'estació, Josep Pujol Aulí.

9 • Paul Ribeil
Font Romeu

Impulsor de les primeres pistes d'esquí alpí a Font Romeu. És la mateixa persona que va estar treballant a Cambra d'Aze.

10 • Josep Mesegué
Port Ainé

Pista negra dedicada al fundador de l'estació. L'estació va ser inaugurada la temporada d'hivern 1986-1987 per Josep Mesegué Utgé.

Doncs bé, ja sabeu una mica més d'algunes curiositats de pistes del Pirineu amb noms de persones. Si en sabeu d'alguna altra, de la qual no n'hàgim deixat constància en aquest article, si us plau, feu-nos-ho saber i així la podrem incorporar. Ah, i gaudiu-les quan les esquieu, segur que sabent-ne el motiu ja ho fareu amb més consciència!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






Editorial

giny

giny

giny

giny

giny









giny