Editorial

Compte enrere per a una temporada que revifa

Puigllançada,tosa d\'alp,esqui de primavera,270322
Esquiant pel vessant de ponent del Puigllançada aquest diumenge tarda 27 de març Autor/a: R. B.
La temporada de neu revifa. Després de moltes setmanes d'anticicló, i de comunicats de neu força repetitius per part de les estacions en aquest llarg període, les nevades intermitents de les darreres setmanes han tornat a posar la neu i l'esquí en el boca-orella dels aficionats.

Sense cap mena de dubte, les nevades a la vista o acabades de precipitar són la millor notícia per animar els esquiadors a visitar el Pirineu. I és que després de cada episodi de neu important està garantit que l'afluència d'esquiadors a les estacions s'incrementa notablement. De fet, cal recordar que les nevades significatives durant la temporada 21-22, i fins al dia d'avui, s'han reduït a pràcticament cinc: la del 23 de novembre, 8 de desembre, 10 de gener i les dels dies 12, 21 i 29 de març.

D'altra banda, cal recordar que, tant al gener com al febrer, a les estacions d'esquí no han faltat unes quantes nits fredes i amb elles la possibilitat de mantenir el mantell blanc amb la producció de neu de cultiu. Així doncs, la neu de canó per una banda, i les darreres llevantades per l'altra, permetran garantir la neu a la recta final de la temporada. Un bon panorama per a reforçar l'economia de les valls de muntanya.

A més, les temperatures baixes d'aquestes nits al Pirineu asseguren un gruix de neu en condicions de cara a la Setmana Santa de 2022, la qual es podria presentar amb totes les estacions d'alpí catalanes obertes, excepte Tavascan que avui ha informat del seu tancament a partir de dilluns. Veurem si també hi podran arribar les d'esquí nòrdic, més encara si tenim present que les prediccions meteorològiques són bones: estem a les portes d'un altre episodi de fred i neu per a la nit d'aquest divendres 1 d'abril. Segons alguns models podria ser de les nevades més importants de la temporada.

En qualsevol cas, ens situem en un calendari de compte enrere per a una temporada que, malgrat els episodis de neu sahariana, i algun episodi de pluja en cotes baixes i el regel nocturn, hem d'admetre que la neu a les estacions de tot el Pirineu al llarg de l’hivern ha estat, en general, de qualitat. Ho repetim: neu de qualitat, diguin el que diguin els qui, des del sofà de casa amb un mòbil, sense pujar ni un sol dia a pistes, s'han despatxat despectivament a les xarxes socials amb el nostre esport i amb el tipus de neu que tenim al Pirineu.

Un consell per als nostres lectors: aprofiteu el que resta de temporada que després l'estiu es fa llarg.

Seguim, i ens veiem a la neu!
 

(Us deixem amb aquestes imatges capturades a La Molina i Masella el 31 de març i publicades al nostre canal d'Instagram)
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny