Editorial

Adeu a una temporada de línia ascendent

Adeu a una temporada de línia ascendent
Adeu a una temporada de línia ascendent Autor/a: Diaridelaneu
Aquest passat diumenge 24 d'abril, amb el tancament de les estacions d'Arcalís, Cauterets i Masella, va finalitzar la temporada d'esquí alpí 2021-22 al Pirineu, la qual va començar el passat 21 de novembre. La d'enguany ha estat una campanya gairebé normal, i ho qualifiquem així perquè, convé recordar-ho, encara hem esquiat amb la mascareta fins ben bé la seva recta final.

En la qüestió meteorològica la temporada ha estat marcada pel fred intens de novembre, per les nevades generoses de desembre, sobretot a la cara nord, per l'anticicló persistent de gener i febrer i, ja als mesos de març i d'abril per una inestabilitat meteorològica constant amb fred i nevades. Tampoc ens han faltat les precipitacions de neu "sahariana", una tendència que any rere any sembla que es va fent més habitual.

Pel que fa a la qüestió econòmica sembla que hi ha força consens amb el fet que la campanya de neu ha estat entre bona i molt bona a tot el Pirineu. La Catalunya del Nord i Andorra entre les més beneficiades. També amb resultats òptims al Ripollès, la Cerdanya i el Solsonès.

Però com és costum a l'hora de fer el balanç final de temporada, sempre hi ha estacions a les quals les coses els han anat excepcionalment bé: seria el cas de Baqueira Beret i Masella. I pel que fa a les que han quedat per la banda baixa de la mitja, com seria el cas de Vall de Núria, sempre hi ha un perquè. En aquest darrer cas per la qüestió de limitació d'aforaments en el seu accés. Un exemple, el de Núria, que la temporada encara no s'ha pogut viure del tot normalitzada.

No han anat malament les coses a l'esquí nòrdic, més aviat al contrari, si bé es continua en una situació de cert estancament.

En qualsevol cas, en el seu conjunt ha estat una temporada de progressiva normalització que ha funcionat prou bé si tenim present que l'anterior, la 20-21, va acabar esdevenint una veritable ruïna per a tot el sector. Des d'estacions d'esquí, escoles d'esquí i agències de viatges, fins a les empreses de transport i l'hoteleria.

I finalment, la possible candidatura Pirineus-Barcelona 2030 per a l'organització d'uns JJOO d'hivern, també ens ha acompanyat molt sovint al llarg de la temporada, sigui en forma de titulars a la ràdio, amb notícies periòdiques als digitals i a la premsa de paper, o en diferents programes d'informació i de tertúlia a la televisió. En l'impàs actual, encara falta veure quin paper hi juga finalment Aragó, quin nom adopta la candidatura i quin pot ser el resultat de la consulta convocada per al pròxim 24 de juliol.

Així doncs, acomiadem una temporada de línia ascendent en el seu conjunt que ens deixa en una bona posició per al el compte enrere d'una nova temporada de neu. Mentre no arriba, estarem amb vosaltres cada dia, i ho farem facilitant informació de l'evolució de la candidatura als jocs d'hivern, dels esports de muntanya, d'aventura o de les activitats de lleure que poden interessar als nostres lectors al Pirineu. O perquè no, de la temporada de neu a l'hemisferi sud.

Abans d'acabar aquestes línies, també és moment d'adreçar-nos a tots els lectors, anunciants i col·laboradors per donar-vos les gràcies pel vostre suport.

Seguim!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny