Editorial

Una dècada de promoció dels esports de neu

debutants,escolars,vall de nuria
Esport Blanc Escolar Autor/a: Diaridelaneu.cat
Fa una setmana van finalitzar el programa Esport Blanc Escolar (EBE). La iniciativa va néixer fa una dècada per promocionar els esports de neu entre els alumnes de tercer i quart de primària de les escoles de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d’Aran.

Projectes com aquest fomenten que els joves que viuen en zones pròximes al Pirineu català tinguin l’oportunitat de conèixer el territori mentre practiquen esport amb els seus companys de classe. Les modalitats que proven durant 6 o 8 sessions al segon trimestre del curs escolar són l’esquí de fons, l’esquí alpí i el surf de neu.

D’aquesta manera, nens que potser mai han trepitjat una estació d’esquí poden fer-ho provant tres esports diferents. Si els agrada l’experiència, voldran tornar a lliscar per les pistes i desitjaran tornar-hi acompanyats d’amics o família. És a dir, s’inverteix en esport, salut, coneixement de la natura i, alhora, es fomenta la continuïtat de molts sectors que depenen de l’oci a la muntanya. Els alumnes són, doncs, usuaris potencials de les estacions de muntanya.

A més a més, si el jove no només ha gaudit de l’experiència, sinó que creix en ell la motivació de perfeccionar la tècnica i competir, podrà apuntar-se a un club i continuar promocionant els esports de neu a escala nacional, o fins i tot internacional. I és que, al cap i a la fi, fins que un no prova un esport, no pot saber si li agradarà o no.

I així, de la mateixa manera que es donen classes de futbol, bàsquet, vòlei o hoquei a l’assignatura d’educació física de les escoles, també s’inclouen en el calendari altres esports que es poden practicar al territori català. Amb el desè aniversari, ja són milers d’alumnes els que han passat pel programa Esport Blanc Escolar i han tingut l’oportunitat de gaudir de la neu. Per aquest motiu, esperem que el programa segueixi amb aquest bon ritme durant, almenys, altres deu anys.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny