Editorial

Mentre quedi un sol remuntador obert

Autor/a: Arxiu Diari de la Neu
Avui és divendres 11 d'abril de 2014, o últim dia de classe a escoles i instituts abans d'entrar a la Setmana Santa. Demà comença un periode de vacances escolars de 10 dies. Aquesta mateixa vesprada hi haurà una operació sortida més important que no pas un cap de setmana "normal". Fa una temperatura agradable, comencem a treure'ns roba i sembla que tothom està més content. Però els esquiadors vivim aquests dies d'una manera especial: ens agrada el bon temps, com a tothom, però tambè sabem que això anirà a més i que molt aviat s'acabarà la temporada de neu.

L'operació sortida d'avui serà important i dijous vinent encara ho serà més. Malgrat la crisi potser hi haurà alguna cua als peatges de la rodalia de Barcelona, i algunes d'aquestes cues ja no seran per anar al Pirineu, sinó més aviat per anar cap a la Costa Brava o cap al sud. I quan arribi el dilluns 21 d'abril, a les 5 de la tarda, els esquiadors deixarem de ser els protagonistes a l'espai del trànsit i ho seran en tot cas els que venen de passar uns dies en llocs que res tenen a veure amb la neu. I dimarts moltes estacions d'esquí tancaran portes definitivament fins al proper mes de novembre o desembre. Potser amb sort veurem si en queda alguna oberta i s'atreveix a arribar a l'1 de maig.

Redactem aquesta editorial convençuts que val la pena aprofitar els darrers dies d'una temporada que va començar molt bé però que en les darreres setmanes s'ha espatllat una mica per culpa de les altes temperatures i les pluges en cotes baixes. Però malgrat tot encara queda força neu en algunes estacions del Pirineu català i andorrà i val la pena aprofitar-la, perquè és una neu que es pot esquiar i gaudir en bones condicions fins a la una de la tarda. I perquè, a més, som molts els qui ens agrada gaudir no només de la neu a pistes, sinó també comptar amb la companyia d'aquesta gran família que som els qui ens agrada lliscar en qualsevol de les modalitats possibles: esquí, surf, telemark...

No volem ser pocs a pistes, volem comptar amb la vostra presència, d'una banda perquè els responsables de les estacions, que sovint fan un esforç per mantenir obertes les instal·lacions aquests dies, vegin que val la pena obrir i mantenir els llocs de feina dels seus treballadors. Que quan tanquin ho facin perquè no hi ha neu a pistes, no pas perquè no hi ha esquiadors. I de l'altra perquè es pot esquiar molt bé si es tenen en compte algunes pautes pròpies de l'esquí a l'abril: començar ben aviat i plegar abans.

Mentre hi hagi un sol remuntador obert, mentre hi hagi una sola clapa de neu en condicions de ser esquiada i mentre quedi una sola terrassa de bar a peu de pistes, en la qual poder comentar plàcidament les darreres baixades en bona companyia i bona climatalogia, tenim molt bones raons per ser-hi. Us hi animeu?

11 d'abril de 2014
Publicitat
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Edició en paper