Editorial

No ens importa el gruix, ens interessa el tractament

David Campà, cap dels pister de La Molina, comprova el gruix de neu en una pista de l'estació
David Campà, cap dels pister de La Molina, comprova el gruix de neu en una pista de l'estació Autor/a: Diari de la Neu
Quan el passat mes de febrer a La Molina es va organitzar la primera trobada de bloggers i periodistes del món de la neu a Catalunya, un dels temes que s’hi va debatir va ser sobre els comunicats de neu.

La qüestió es va posar sobre la taula perquè, sovint, hi ha clients que els posen en dubte o directament els desacrediten. Possiblement ho fan pel desconeixement de com cal interpretar un comunicat, el qual assumeixen al peu de la lletra pels centímetres de neu que s'hi detallen. També és cert que les estacions tampoc s’han esforçat gaire en explicar quins són els criteris a l’hora de confeccionar-los i cal admetre que algunes estacions havien fet un ús interessat d’aquests comunicats, especialment en anys en què la temporada no estava anant bé. Amb el pas del temps, i la insistència d'alguna d'estació en distorssionar les dades, aquesta informació va derivar en ser poc fiable, un fet que sortosament s’ha anat reconduïnt pel bé del sector.

La realitat però és que avui dia caldria explicar bé als esquiadors que cada vegada és menys important el gruix de la neu a pistes com sí que ho és la qualitat a l'hora de tractar la neu a cada estació. Ben mirat importa poc si una estació té només 25 cms de neu si aquesta està ben treballada: es pot tenir la mateixa sensació d’estar esquiant sobre 2,5 metres de neu. El que importa de veritat, doncs, és el nivellament, el fresat i el manteniment d’una neu per part d’uns professionals que ens mereixen no només tot el reconeixement, sinó el nostre suport.

Nosaltres ens els creiem, primer perquè no ens quedem amb unes xifres que després alguns tenen l’hàbit de voler contrastar a peu de la lletra sobre la pista, sinó perquè abans de qüestionar-ho cal saber com es confeccionen i amb quins criteris. I sobretot perquè valorem, i hem comprovat, com fan avui dia la seva feina els professionals del sector: els pisters i els conductors de retrac. Bona feina.

11 de març de 2014.

Articles relacionats amb aquest editorial: Entrevista David Campà i Article Resolent dubtes i certeses sobre els comunicats de neu

 
Publicitat
EntrevistaEdició en paper