Editorial

La neu a la xarxa: competir i complementar-se

Aquest mes de febrer La Molina va acollir la primera trobada de bloggers i periodistes del món de la neu a Catalunya. L’esdeveniment, organitzat per la plataforma digital laneu.cat, va ser un éxit que va comptar amb la participació de deu capçaleres i en aquest digital els lectors en van poder tenir informació directa per la crònica publicada.

La trobada va servir per debatir temes d’actualitat del sector i a la vegada per constatar la bona "salut" comunicativa dels mitjans que tenen en la neu (ja siguin esports, meteorologia o activitats econòmiques) la seva raó de ser.

Els objectius de cadascún d’aquests mitjans sovint són similars, no hi ha grans diferències, o en tot cas poden variar la modalitat de l'esport (esquí o surf de neu), el tractament i la prioritat en portada dels continguts finals. A més, molts d’aquests mitjans comparteixen part de la comunitat d’internautes de l'àmbit català de la xarxa.

En  realitat, doncs, el que més marca les diferències sovint és el disseny del blog i l'enfocament dels continguts però en el seu conjunt tots són més complementaris que no pas competidors directes. Això, ben mirat, només pot tenir dues conclusions: d’una banda que s’està fent una bona feina per al món de la neu a Catalunya, i de l’altra, que mantenir l’equilibri entre competir i complementar-se només pot donar un resultat: fer encara més bona aquesta feina.

17 de febrer de 2014
Publicitat
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Edició en paper