Editorial

Aparcaments més cívics a les estacions d'esquí

Autor/a: Particular
Un diumenge "qualsevol" a l'aparcament d'una estació d'esquí catalana. Com és habitual, cap a quarts de deu del matí acostuma a ser l'hora d'arribada del gruix dels clients d'aquesta estació i, en aquest sentit, hi ha poques diferències entre els dies laborables o els caps de setmana. És l'hora estipulada d'arribada a l'aparcament i sembla que tothom tingui pressa.

Tots haurem vist moltes vegades que alguns clients, una minoria molt reduïda val a dir, té el costum de no mirar-s'hi gaire a l'hora d'aparcar el seu vehicle. El resultat sovint és que si bé aparquen dins la seva delimitació ho fan tant al límit que condicionen l'aparcament de la plaça veïna. I així successivament. Cal reconéixer que aquest comportament no sempre és per una actitut incívica del conductor i és que, amb massa freqüència, les places d'aparcament són massa estretes i els responsables de les estacions no les senyalitzen pensant en què els vehicles cada vegada són més grans.

Ara bé, veure com alguns clients, esquiadors, no només no s'hi esforcen gaire a l'hora d'aparcar, i no només ocupen una plaça i mitja sinó que fins i tot n'ocupen tres, ja és una altra qüestió. Sobretot si això passa de bon matí en un cap de setmana d'alta afluència i en el qual les places d'aparcament a prop dels ginys mecànics i les pistes són les més sol·licitades.

Això, malauradament, passa, potser per poc civisme o potser per una pressa mal entesa. Si us plau, anem a esquiar, a passar un dia en un entorn meravellós, no ens estressem per aparcar. Què us sembla si les estacions senyalitzen els aparcaments d'acord amb els temps actuals i els clients hi posem una mica més de civisme?

26 de gener de 2014
Publicitat
EntrevistaEdició en paper