Editorial

No esquiar aquests dies seria un "pecat"

Autor/a: Baqueira-Beret
La temporada 2013-14 va començar amb bona traça i sembla que si res ho espatlla, i els pronòstics meteorològics així ho indiquen, acabarem amb un notable èxit el primer tram important de la temporada.

En aquest pont de la Constitució 2013 s’han obert els complexes que encara no havien fet la setmana passada: Boí-Taüll i Tavascan en esquí alpí, i les de nòrdic de Guils-Fontanera, Bosc Virós, i Aransa en nòrdic. Quantes temporades ha coincidit en què per aquest pont tots els complexes hivernals de Catalunya estiguesin oberts? Sabeu la resposta? Doncs mai abans, ja que les estacions de nòrdic, a diferència de les d’alpí, sempre han tingut moltes dificultats per obrir en aquestes dates.

Les nevades de mitjans novembre han permès a totes les estacions d’esquí catalanes obrir instal·lacions en unes dates clau i això ha atret molt esquiador cap a les nostres comarques de muntanya, frenant la “fuga” històrica de l'esquiador català cap als Alps en aquest primer tram de temporada. Les nostres estacions funcionen a ple rendiment i només la crisi, la llarga crisi que estem patint, ha frenat la possibilitat de que estacions i hostaleria poguessin penjar el cartell de “complet”.

En qualsevol cas vivim un bon moment per als esports d’hivern a casa nostra i convidem a tots els esquiadors a gaudir-lo amb intensitat per tres motius: hi ha neu de qualitat, la meteorologia actual permet gaudir-la al 100%, tot això a prop de casa. O sigui, que seria un pecat que, qui pugui aprofitar-ho i sabent-ne les condicions actuals, no ho faci.
Són conjuntures que costa repetir, per tant, aprofitem el moment.

7 de desembre de 2013
Publicitat
EntrevistaEdició en paper