Editorial

Som al sud d'Europa i ja estem esquiant

Esquiadors i esquiadores, ja hi som!

Dijous 21 de novembre obria Masella, l'endemà ho feia Baqueira i dissabte s'incorporaven a la temporada les estacions de La Molina i Vall de Núria. Aquestes quatre estacions d'esquí alpí, més les de nòrdic de Tuixent-La Vansa, Lles i Sant Joan de l'Erm, són al sud d'Europa i ja han començat la temporada.
Ens agrada ressaltar això, de que són al sud d'Europa, perquè de tant en tant no està malament que reivindiquem el Pirineu com una serralada de neu al sud del continent on s'esquia, on es viu amb passió la neu i on s'està preparat per acollir tot tipus d'esdeveniments esportius relacionats amb això que tan ens estimem: la neu. Volem deixar-ne constància per escrit i sense complexes.

És una satisfacció per a tot el sector haver començat la temporada a poc més de mitjans d'un novembre fred i generós en precipitacions. Un fet que ben mirat hem d'admetre que no és habitual, cert,  però tampoc excepcional. Ens falten encara algunes estacions per completar el cartell de "tot obert" però sembla ser que les pendents ho faran segons el calendari previst. Per cert, que alguna no ha obert no pas per falta de neu sinó més aviat per excés.

Val la pena viure amb intensitat aquest inici de temporada i aprofitar-se'n des de ben d'hora. Ho afirmem així perquè cal tenir present que hi ha un element imprevisible que condiciona qualsevol temporada per bé que hagi començat: la climatologia. Precisament per això us convidem a que ara que ja disposem de neu i fred, no ho desaprofitem, no sigui cas que algun imprevist ens pogués restar algun dia de temporada per la part del darrere. No, no ho diem pensant en una pujada sobtada de temperatures, tot el contrari, ho diem perquè més aviat els pronòstics ens insinuen un hivern molt fred i amb molta neu i, per tant, algun cap de setmana podria ser que ens haguèssim de quedar a casa.
Que tingueu tots una bona temporada!

27 de novembre de 2013
Publicitat
EntrevistaEdició en paper