Editorial

No estem tan malament

Dijous 14 de novembre la patronal catalana de les estacions d’esquí, ACEM (Associació Catalana d’Estacions de Muntanya), presentava al Palau Robert el balanç de la temporada 12-13. A la trobada amb la premsa, representats i autoritats implicades en el món de la neu s’analitzava la situació actual del sector i s’anunciaven les perspectives per a la temporada que ja és a punt de començar.

Des de la taula de ponents es van reflexar els condicionants i reptes de la neu a Catalunya des de totes les perspectives possibles: formativa, fiscal, competitiva, climàtica, política i econòmica. Dades, xifres, estadístiques i reflexions que, analitzades amb perspectiva, ens fan pensar que la situació de la neu a Catalunya està força més bé del que sovint arriba a l’opinió pública.

Però a la trobada també va quedar clar que el sector de la neu al nostre país resisteix la crisi actual molt millor quan aquesta arriba puntualment i amb generositat, com sembla que ho farà aquesta temporada. Un condicionant clau que ens fa ser més o menys competitius.
La presentació de l’ACEM va concloure amb el suport a la candidatura Barcelona Pirineus 2026 i el repte d’una implicació més àmplia del món educatiu amb els esports de neu. En qualsevol cas, una trobada on l’optimisme hi va ser present, un fet d’agrair tant pel sector com per la necessitat que tenim tots plegats de pensar que sí, que la crisi ha tocat fons i les coses a partir d’atra ja no poden fer altre cosa que millorar. De moment sembla que anem per la pista adequada, amb neu ben trepitjada en una estació, Catalunya, que ja competeix en condicions més que dignes en el món internacional de la neu.

17 de novembre de 2013
Publicitat
EntrevistaEdició en paper