Editorial

Les inversions de FGC a Vallter, un bon punt de sortida

Autor/a: Arxiu Diari de la neu
Bones notícies les que van arribant en els darres mesos de Vallter 2000.  Des que l’estació de la Vall de Camprodon ha passat a ser propietat de la Generalitat a través del grup FGC, fa més d’un any, s’ha garantit no només la seva continuïtat sinó també l’arribada d’inversions i nous projectes.
Divendres vam saber que per aquesta temporada s’han anunciat tres mesures importants que han de permetre que l’estació comenci un lenta però progressiva remuntada econòmica per sortir dels números vermells. I millor encara, tot apunta a què el veritable objectiu final de les mesures i inversions anunciades és que Vallter esdevingui un motor econòmic del Ripollès. En aquest marc d’intencions i objectius s’ha anunciat la posada en marxa d’un forfet molt econòmic, l’adequació d’un circuit d’esqui nòrdic i la reubicació de trenta canons de neu. Tres mesures que sense el suport de l’administració pública difícilment haurien tirat endavant en l’actual conjuntura de crisi econòmica.

Són tres decisions, però, insuficients perquè la Vall de Camprodon pugui competir en igualtat de condicions amb laVall de Núria o la Cerdanya, on les estacions d’esquí han estat rebent inversions importants des de fa més de vint anys mentre Vallter, i la vall de Camprodon, s’havien d’espavilar amb menys recursos o, sovint, només amb els que aportava la iniciativa privada. Recursos que val a dir  van ser molt meritoris i arriscats com el pas del temps ha demostrat.
Celebrem i donem la benvinguda a aquestes inversions tot esperant i desitjant que només siguin l’inici de tot un seguit d’iniciatives que han de garantir que els esports de neu i els beneficis econòmics que se’n deriven continuin revertint en aquest racó del Pirineu oriental.

20 d'octubre de 2013
Publicitat
EntrevistaEdició en paper