Editorial

Inversions a la neu en temps de crisi

El vell teleesquí d' Els Coms que, restaurat i posat al dia, faria molt bona feina en alguna altra estació del grup FGC
El vell teleesquí d' Els Coms que, restaurat i posat al dia, faria molt bona feina en alguna altra estació del grup FGC Autor/a: Diaridelaneu.cat
El passat 1 de juny l'estació d'esquí de PortéPuymorens va ser notícia de portada en tots els mitjans de comunicació del sector de la neu, però també en mitjans generalistes. Aquell dia, a les portes de l'estiu però amb un temps i gruixos de neu propis del mes de desembre, l'estació d'esquí va obrir portes amb un gran ressò informatiu. Porté va calcular bé els pros i contres d'aquella decisió que buscava l'impacte publicitari i convertir-se en un referent per a molts esquiadors, a més d'afegir un lema històric al seu nom. I ho va aconseguir a un cost baix si valorem els resultats aconseguits només en publicitat gràcies al format de "notícia d'interès".

Fa pocs dies Porté tornava a ser notícia perquè instal·lava un teleesquí al sector de Fontfreda. Part de la notícia estava amb què el nou giny era de "segona mà", el qual havia estat retirat setmanes abans d'una estació dels Alps. Els servirà per impulsar l'esmentat sector de Fontfreda.
Sembla doncs una inversió molt ben optimitzada, tant pel cost moderat com per les possibilitats de promoció que implica. Amb aquesta decisió recent Porté-Puymorens ens convida a reflexionar sobre les inversions que les estacions d'esquí catalanes també es podrien plantejar fer en un moment especialment delicat en l'àmbit econòmic com és l'actual.

Val a dir, però, que malgrat veure Porté com un exemple recent, a La Molina ja es va aplicar una estratègia similar quan va retirar el telecadira quatre places de Cap de Comella, avui substituït per un sis places desembragable, silenciós i ràpid. L'hivern de 2010 el giny vell de Cap de Comella va ser traslladat parcialment i pendent de completar al sector del coll de Pal. L'objectiu: consolidar un sector de la muntanya i garantir-ne un enllaç amb la base de l'estació. Una operació també de cost moderat.

Tot plegat ens fa pensar que aquesta política d'inversions que va començar no fa tants anys l'estació de referència del grup FGC és encertada i hauria de continuar. Una redistribució de ginys que no necessàriament ha de beneficiar només a La Molina. Pensem, per exemple, en el vell teleesquí d' Els Coms que, restaurat i posat al dia, faria molt bona feina en alguna altra estació del grup FGC (Vall de Núria, Vallter, Espot o Port Ainé). Segur que les ajudaria a ser més atractives.

La crisi ens obliga a tots (empreses privades o públiques) a calcular molt bé les inversions, a optimitzar els recursos disponibles, a col·laborar i a ser creatius perquè el sector de la neu a casa nostra no s'aturi i pugui continuar sent competitiu i sostenible en una època de pocs recursos. I en això hem de reconèixer que La Molina ha estat un bon referent i Porté n'ha seguit l'exemple.

24 de setembre de 2013
Publicitat
EntrevistaEdició en paper