Editorial

Els Jocs olímpics d'hivern a Catalunya una mica més a prop

Que Madrid no sigui la seu dels jocs olímpics del 2020 pot resultar molt positiu per a Catalunya. Amb l'anunci ahir al vespre que els jocs de 2020 se'n van cap a la capital japonesa, les possibilitats de Barcelona i el Pirineu català per esdevenir seu olímpica dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022 van guanyant posicions.

Si finalment la capital de l'Estat espanyol hagués estat l'escollida per al 2020, la decissió hauria anat en detriment de Barcelona i el Pirineu gironí, ja que és una regla no escrita que el COI no hauria vist amb bons ulls que un mateix estat tingués jocs d'hivern i d'estiu en tant poc temps de diferència. La candidatura de Barcelona en aquests darrers mesos sempre ha quedat en un segon, o tercer, terme davant la de Madrid i en això hi han col·laborat molts mitjans de comunicació i estaments oficials, sobretot els que tenen seu a Madrid. No ens enganyem, a Madrid en tot cas sempre haurien preferit que uns jocs olímpics d'hivern s'haguessin celebrat a Jaca, que ja va renunciar a continuar presentant candidatura fa quatre anys.
En aquest sentit s'ha de veure com a molt encertada la política seguida per l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, que sempre ha tingut clar que si bé calia donar oficialment i honestament suport a la candidatura de Madrid pel 2020, tot i admetent i reconeixent que això restava possibilitats a les aspiracions de Barcelona i el Pirineu, també sense amagar-se'n va declarar fa només unes setmanes que si Madrid no se'n sortia seria el moment d'apostar fort per Barcelona.

Avui diumenge 8 de setembre, la candidatura catalana ja ha anunciat als mitjans de comunicació que treballaran amb convicció per passar tots els filtres i requisits per finalment aconseguir ser la millor candidata per als Jocs olímpics d'hivern del 2022. Bones notícies doncs per als esports de neu a Catalunya. Comença el compte enrere i tot plegat ens fa pensar que alguna cosa positiva s'està cuinant en els ambients esportius internacionals. Anem per bon camí i ens ho mereixem.

8 de setembre de 2013
Publicitat
EntrevistaEdició en paper