Editorial

Esquiar al Pirineu l'1 de juny: esport? publicitat? història?

L'excepcional quantitat de neu que ha precipitat aquests darrers quatre mesos al Pirineu en general acabarà d'una forma no menys espectacular. L'estació de Portè-Pimorent, a l'Alta Cerdanya, ha decidit obrir al públic un mínim de dues instal·lacions i dues pistes els dies 1 i 2 de juny.
Sembla ser que els responsables de l'estació han pres aquesta decisió no per atraure grans quantitats d'esquiadors, que de fet ho han limitat a 600 per dia, sinó que ho fan per demostrar que l'estació té unes condicions excepcionals.
En el fons la direcció de Porté sap que no és tant important si les condicions per esquiar seran bones, que segur que sí veient les temperatures d'aquests dies, el que possiblement pretén la direcció de l'estació és aprofitar la conjuntura per aconseguir tres objectius en una sola jugada.

En primer lloc l'estació de Puymorens aconseguirà, ja ho està aconseguint, una excel·lent campanya publicitària a Catalunya, d'on provenen en un alt percentatge els seus clients. De moment ja ha estat titular en programes "del temps" de ràdios o televisions i notícia en molts altres mitjans escrits.
Després aconseguirà afegir a l'estació un lema històric per ser una de les poques estacions del Pirineu que ha obert l'1 de juny. Abans només ho havia aconseguit Vallter 2000, a l'any 1996.
I finalment aconseguirà una empatia i una complicitat amb els esquiadors incondicionals, aquells que ens agradaria que al Pirineu es pogués fer com als Alps i per tant esquiar-hi els 12 mesos de l'any. Segons publica la premsa nord-catalana avui mateix, la presència de Clubs del Principat serà clara majoria entre la clientela aquest cap de setmana.

Doncs sí, Porté haurà sabut aprofitar la conjuntura per convertir-se en un referent a casa nostra. Això no treu però que a dia d'avui hi ha estacions del Pirineu català com Baqueira, Boí o Port Ainé, que possiblement es podrien permetre obrir fins i tot en millors condicions que Porté unes quantes pistes i remuntadors. En qualsevol cas cal reconéixer la iniciativa de l'estació i la complicitat que hauran aconseguit establir amb molts esquiadors catalans. Cal desitjar-los que el temps els acompanyi i que l'obertura de Porté esdevingui un "aplec" festiu, gastronòmic i amb bon ambient a l'entorn de l'esquí i la neu. Bona esquiada!

30 de maig de 2013

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny