Editorial

Una nova iniciativa editorial

Pensar en un nou projecte de diari digital del món de la neu a Catalunya, amb un context econòmic tan poc favorable per a emprendre noves aventures, podria semblar una tasca massa arriscada. Però les noves tecnologies són les que fan possible que el Diari de la Neu avui sigui una realitat. Un diari del segle XXI.

Segons dades de les estacions d'esquí a Catalunya, el nostre país té ni més ni menys que 700.000 esquiadors per any, entenent-se que s'hi inclouen els que només hi aniran un dia o els que procuraran fer-ho cada cap de setmana, festius de Nadal, de Setmana Santa o els qui aprofitaran totes les oportunitats. En definitiva, un ampli "assortit" d'esquiadors que demostren que Catalunya és un país de neu que estima els esports que s'hi practiquen, en especial l'esquí alpí, i que sovint "exporta" esquiadors cap a altres destinacions germanes com poden ser Andorra, la Catalunya del Nord o cap als Alps.

Hi ha forces canals d'informació vinculats a la neu, en català o castellà, i tots s'han especialitzat ens algun tema o sector. En trobem en paper, per televisió, per internet, programes de ràdio, etc. És en aquest panorama tant obert i ric que el Diari de la neu busca el seu segment de lectors, amb un enfocament diferenciador i des d'una perspectiva, si ens permeteu, singular i complementària. Per què el Diari de la neu neix amb un esperit que busca sobretot difondre els esports de neu i donar suport a les activitats que generen les estacions d'esquí catalanes, les de casa. I ho volem fer per què som un país de neu que té unes magnífiques instal·lacions d'esquí, que aspira algun dia a organitzar uns jocs olímpics d'hivern, però que curiosament no disposa d'un mitjà informatiu i d'opinió que aglutini tot el sector des d'una perspectiva integral i amb un interés general per fer-lo créixer. Un creixement que permeti al sector anar de la consolidació actual a la projecció i sostenibilitat futura, sobretot en un context econòmic i climàtic que requerirà molts esforços.

En aquest diari digital de la neu centrarem l'atenció en cadascuna de les estacions d'esquí del Pirineu central i oriental, totes diferents i amb la seva personalitat, en els professionals i experts del sector, però sobretot ho volem fer comptant amb la participació activa dels practicants, clubs i aficionats, als esports de neu, que en són el motor econòmic. Ho volem fer per un compromís amb el nostre país, per què ens apassiona l'esquí, la neu, i per què creiem que el sector ho necessita.

1 d'abril de 2013
Publicitat
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Edició en paper