Editorial

Malgrat l'anticicló impertinent, per la Puríssima ens veiem a pistes

la molina,snowboard
Imatges d'ahir mateix a La Molina, amb sol i temperatures agradables i neu en condicions òptimes Autor/a: Diaridelaneu.cat
Ja fa massa dies que el sol radiant i les temperatures agradables dominen els cims del Pirineu. Malauradament les nits són poc fredes a l'alta muntanya, per culpa d'un anticicló pur en descripció i rigorós en el seu comportament meteorològic. Això fa que la producció de neu a les estacions d'esquí hagi quedat gairebé aturada des de fa nits. A aquest fet cal sumar-hi l'absència de precipitacions naturals importants des de fa un parell de setmanes, el que està obligant a algunes estacions a 'mimar' la neu com feia temps que no es feia.

De cara als pròxims dies, en especial al Pont de la Puríssima, algunes estacions que van obrir fa tot just una setmana s'han vist obligades a reduir el nombre de quilòmetres esquiables. És el cas d'estacions com Baqueira (Val d'Aran) o Arcalís (Andorra).

Altres com Vallter (Ripollès) han optat per tancar una part dels traçats que ja estaven oberts amb l'objectiu de preservar-los en millors condicions de cara al pont. Mantenir avui dia pistes obertes a Masella o traçats marcats a Tuixent continua sent un repte tant o més gran com quan van obrir l'1 de novembre.

La situació, però, sembla que canviarà a partir de la nit de dijous a divendres, unes hores en què la producció de neu s'activarà de nou per l'entrada d'aire fred. Unes hores que seran vitals per fer front a un anticicló 'puríssim' i deixar les pistes amb millors gruixos i millor neu.

Tot plegat ha propiciat que l'ambient d'esquí es visqui, aquests dies previs al Pont, amb cert desànim. I és una llàstima i un error. L'esquiada de la Puríssima, popularitzada des dels anys 80 del segle passat, ha esdevingut el veritable tret de sortida de la temporada. Malgrat el canvi climàtic, cada vegada són més els anys en els quals és possible esquiar aquests primers dies de desembre que no pas els que no és possible fer-ho. I a més, fer-ho en molt bones condicions. Enguany, però, no serà una esquiada tant massiva quant a obertures d'estacions i pistes, especialment al vessant nord i occidental del Pirineu. Serà una excepció dins el còmput dels darrers anys.

Una excepció, inisitim, però no serà menys cert que les estacions que estan obertes, pràcticament totes les del Pirineu català, ho estaran parcialment però amb una neu de qualitat òptima, especialment en les cotes altes.

Per aquest motiu us convidem a pujar a pistes a esquiar, perquè a banda de què us "recordem" que hi ha neu, l'anticicló ens garanteix uns dies d'esquí amb temperatures agradables que són ideals per als qui es volen iniciar en l'activitat, i encara més per als qui esquiar és més una activitat social que no esportiva. Per tot això, i més, us convidem a pujar a qualsevol de les estacions del Pirineu. Si us sembla bé, des de demà i fins diumenge, ens veiem a pistes. Us hi animeu?.
Publicitat
EntrevistaEdició en paper