Editorial

Sant Anticicló i Sant Canó de Neu, els patrons dels esquiadors per aquest Nadal

La Molina,Pare Noel,Nadal
Sant Anticicló i Sant Canó de Neu, el patró dels esquiadors per aquest Nadal Autor/a: La Molina
Diuen les previsions meteorològiques que aquest serà un Nadal anticiclònic. Diuen els comunicats de neu que les estacions d'esquí, malgrat l'anticicló, van millorant dia a dia els gruixos i les pistes obertes. I això està passant a tot el Pirineu, de Vallter a Baqueira i de Port del Comte a Formigueres.

A les portes del cap de setmana previ al Nadal i de dues de les setmanes més importants per al sector de la neu, esquiadors i empresaris veuen amb certa preocupació i a la vegada amb relativa serenor els dies que s'apropen. Pot semblar una paradoxa que ho visquem amb aquesta serenor, cert, però no serà la primera ni la darrera vegada que passem per una situació semblant. Gairebé idèntica a la que vam viure el desembre de 2015. Aprofitem per recordar que la temporada 2015-16 va acabar esdevenint molt bona en el seu tram mitjà i final. Així que, paciència, i no cal que ens martiritzem mirant tres o quatre cops al dia les previsions de les apps meteorològiques que ens avancen el temps amb 10 dies d'antelació. Que per cert, també es poden equivocar.

Tots sabem que són dies en què la comunitat esquiadora no falla. Tothom té els seus dies de festa programats amb feina i família i, amb poca o molta neu, tothom pujarà a pistes. Tothom té previst fer unes quantes nits en algun hotel, a la seva segona residència o potser en fer un puja-i-baixa. Uns entre Nadal i cap d'any, altres entre Cap d'Any i Reis. Tant li fa.

Així doncs, el nostre consell per als dies que s'apropen és que res ens privi d'agafar igualment com teníem previst els esquís i les maletes i cap al Pirineu falta gent. Com expliquem a l'encapçalament d'aquest editorial, i gràcies als canons de neu cada any més eficients, els comunicats de neu milloren a cada dia que avancem en el calendari. Venen dies de bon temps, ideals per gaudir d'un matí a pistes esquiant i, encara millors, per a gaudir de les agendes nadalenques que ens ofereixen els pobles de les valls del Pirineu. 

Sant Anticicló i Sant Canó de Neu seran aquests dies el nostre santoral de referència per gaudir d'unes esquiades que potser no seran blanques com voldrien els nostres ulls, però si suficientment blanques per als nostres esquís. 

Esquiadores i esquiadores, aquests dies vinents també ens veiem a pistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny