Editorial

Estacions d'esquí que esdevenen parcs temàtics d'alta muntanya

Pal,Arinsal,halloween
Una imatge del passadís del terror ambientat en Halloween al telecabina de Pal Autor/a: Vallnord-Pal-Arinsal
Ja fa uns anys que les estacions d''esquí han deixat de ser, només, estacions d'esquí. Entre les activitats que s'hi poden desenvolupar a l'hivern, entre les quals hi destaca la reina, l'esquí alpí, ara també s'hi han afegit altres com els circuits de skimo i nòrdic, les àrees de free-style o itineraris en raquetes. En algunes fins i tot tallers a la neu, circuits en trineus de gossos o per motos de neu, sortides amb trepitjaneus i diferents experiències gastronòmiques.

I ja no només a l'hivern. A l'estiu hi trobem circuits per a bicicletes, itineraris per fer excursions, parcs lúdics, espais d'aventura, activitats aquàtiques als llacs i, fins i tot, n'hi ha que han reconvertit els espais de debutants en camps de golf d'alçada.

Però encara hi ha possibilitats per explorar. Aquest cap de setmana passat hem pogut veure com el telecabina de Pal, a La Massana, s'hi ha adaptat un "túnel de terror" ambientat amb el Halloween. I les informacions que ens arriben al respecte sobre els seus resultats han estat molt satisfactòries. Així doncs, a Pal-Arinsal han fet créixer al catàleg d'activitats amb una proposta innovadora, i ho fa amb l'afegit que se celebra en una època de l'any en què les condicions climàtiques ja no permeten fer activitats d'estiu però tampoc les pròpies de l'hivern.

Cal felicitar els promotors de la iniciativa de l'estació de La Massana pel fet d'ampliar i diversificar les activitats fora del calendari estival o el d'hivern. I la seva iniciativa ens fa pensar que s'obren moltes altres perspectives per incorporar iniciatives d'aquest tipus a Pal. O en moltes altres estacions d'esquí.

Ara bé, tampoc es tracta d'aplicar una política comercial del tot s'hi val. De fet, és evident que aquestes iniciatives, abans de posar-se en marxa i comercialitzar-les al públic, passen diferents filtres d'avaluació i valoració. En el cas d'aquest túnel del terror de Halloween es van tardar un mínim de 3 setmanes per idear-lo i preparar-lo. A més, l'esdeveniment el va preparar el departament d'activitats de l'estació però va comptar amb la col·laboració i implicació d'una escola del país. En total 15 actors. Una xifra que fa pensar en la complexitat de l'activitat, sobretot tenint present que anava adreçada a diferents públics i cada tipologia de públic amb el seu horari.

En definitiva, els convidem a seguir en aquesta línia de promoure noves activitats que facin de l'entorn de les estacions d'esquí i muntanya un espai compatible per a l'esport, la cultura, el lleure, el medi ambient i que, a l'hora, ajudin a dinamitzar l'activitat al llarg dels 12 mesos de l'any. Queda clar que les estacions d'esquí ja no només són estacions d'esquí, cada vegada més són veritables parcs temàtics d'experiències a l'alta muntanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny