Editorial

Bones festes, bon anticicló i ens veiem a pistes

la molina,dues estacions
Aquest matí del 25 de desembre a la pista Dues Estacions de La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
Estimats lectors. Avui és Nadal. Potser val la pena recordar-ho, més que res perquè amb tot això de l'omnipresent canvi climàtic les temperatures fora del Pirineu són més de 25 de març que no pas de desembre. I compte, perquè, per als propers 6 o 7 dies vinents la previsió és de sol cada dia, temperatures agradables i pistes obertes per sobre el 70% en la majoria de les estacions d'alpí. Algunes al 100%. Menys sort tindran les d'esquí de fons, però no oblideu que hi ha opcions a casa nostra per als practicants del nòrdic. Malgrat les temperatures poc fredes, l'ambient d'hivern i esports de neu és ben viu, gràcies al fet que la temporada ha començat d'hora i amb força.

I l'estat de la neu? Tot i les pluges que van afectar el Pirineu la setmana passada en cotes baixes, la paradoxa és que podem dir amb veu alta i en deixar-ho en "negreta", i sense cap complex, que els esquiadors s'estan trobant amb neu pols trepitjada en cotes altes i neu una mica més transformada en les pistes de cotes baixes.

Aquestes són les previsions de la meteorologia i l'estat de pistes fins ben bé el dia de Cap d'Any. En aquesta conjuntura les condicions per a l'esquí o el surf de neu són bones per a tots aquells que hagin previst passar part de les vacances entre Nadal i el darrer dia de l'any en alguna de les estacions d'esquí del Pirineu.

Per als qui s'inicien a qualsevol de les modalitats d'esports d'hivern, les condicions seran les ideals per començar amb bon peu. Per als esquiadors de nivell mitjà i expert cal admetre que potser haurien preferit unes Festes de Cap d'any amb totes les estacions obertes al 100% en instal·lacions i pistes. En qualsevol cas l'estat actual no els impedirà gaudir de la neu i el lleure associat en condicions que, sense ser excepcionals sí que, per neu i meteorologia seran bones. En resum, i aquest és un consell vàlid per a debutants, avançats o esquiadors experts, no pujar a pistes en aquests dies de vacances anticiclòniques es podria considerar "un error". Gairebé "un pecat".

Refermant-nos en aquestes línies aquí dalt escrites, des del Diaridelaneu volem adreçar aquest missatge als nostres lectors, anunciants, ambaixadors i col·laboradors: gaudiu de les condicions dels dies que vénen abans no torni el fred i noves nevades.

Bones esquiades anticiclòniques i sobretot bones festes!

#ensveiemapistes
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny