Editorial

Acabarà el canvi climàtic portant més esquiadors a pistes?

masella,coma-oriola,terrassa,restaurant
Temporada alta a les estacions d'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
El mes de febrer és a les estacions d'esquí del Pirineu sinònim d'abundància de neu i esquiadors a pistes. Tant li fa que sigui un dia del cap de setmana o un laborable, perquè durant les quatre setmanes del mes en curs totes les estacions pengen el cartell de "complet". El pengen als hotels peu de pista i als restaurants i allotjaments de la vall. Les cadires dels remuntadors pugen plenes i als teleesquís hi manquen perxes. A les escoles d'esquí i a les botigues venda i lloguer de material hi manca personal.

Als clients habituals del cap de setmana ara cal afegir-hi els escolars i estudiants que en els seus centres educatius han aconseguit conservar la tradicional Setmana Blanca. Són el gruix dels clients d'aquests dies. Afegim-hi els esquiadors ocasionals que esquien quatre dies a l'any. Segur que n'hi ha dos que se'ls reserven per al mes de febrer. I ja no parlem del Pirineu de la Catalunya del Nord i Andorra, que aquests dies s'omple d'esquiadors gràcies al seu sistema de vacances "de la neige" durant el mes de febrer. Tothom treballa al 100% i les estacions queden al límit de la seva capacitat. I tothom content.

Febrer és, doncs, un mes que garanteix l'abundància de neu gràcies al fet que en els mesos precedents, poc o molt, ha nevat. Enguany la llevantada Glòria ha estat oportuna per a millorar els comunicats de neu a bona part de les estacions d'esquí, especialment les orientals i en menor mesura les occidentals. Tot i no viure una temporada especialment freda, i que en alguns dies ens ha fet dubtar a alguns de si posar-nos jaqueta d'hivern o de primavera per sortir al carrer, el cert és que la neu s'ha conservat i es continua conservant en molt bones condicions. La clau del bon estat del mantell nival, expliquen els meteoròlegs, han estat les baixes humitats, un fet clau per esquivar la minva del gruix de neu i la seva qualitat.

Ens trobem en temporada alta i és extraordinàriament positiu per al nostre sector el fet de tornar a veure les estacions d'esquí oferint una estampa bulliciosa i alegre. Les bones condicions de neu actuals i l'increment d'hores solars fan que aquests dies els centres hivernals puguin fer caixa gràcies a uns esquiadors que hi assisteixen en gran volum i que demostren la seva satisfacció exhaurint les seves esquiades de les 9 del matí fins a les 5 de la tarda. Hi ha alegria i ganes de lliscar, com cada febrer, ben cert.

Febrer sempre acaba donant bones notícies a un sector en el qual tothom s'atreveix a posar en qüestió per l'omnipresent canvi climàtic, però pocs volen veure que la tecnologia actual i la meteorologia suau i agradable d'aquest hivern 2019-20 no estan sent un obstacle per viure una temporada que, segons admeten moltes estacions en veu baixa, podria acabar sent de rècord. Serà per una millora de l'economia o potser hi té a veure el bon temps?

Qui sap si el canvi climàtic acabarà sent un aliat per portar més esquiadors a pistes. Sigui per una raó o per l'altra, o per totes dues, el nostre consell és: pel que pugui ser o pugui venir, gaudiu d'aquest mes de febrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny