Entrevistes

''Personalitzem les fundes protectores des de la primera unitat''

Jaime Aranguren Bernal  Fabricant fundes protectores de màscares

jaime_aranguren_bernal,port Aine,-pister
Jaime Aranguren Bernal
Jaime Aranguren és un dels socis de 00-pro.com, una petita empresa de nova creació que dissenya i fabrica protectors per a màscares. En aquesta entrevista ens explica com i quan va començar aquesta aventura. En l'origen, dos emprenedors que van detectar, gràcies al seu dia a dia treballant a pistes , el que podria ser una necessitat per a molts esquiadors i surfers. I amb alguna anècdota molt graciosa.

funda-00_pro

Jaume, com i quan va sorgir la idea d'aquestes fundes per màscares de neu?
Doncs la idea va sorgir fa ja un parell d'anys quan en el meu entorn vaig comprovar que era el material potser més delicat per esquiar. Tots canviàvem d'ulleres en poc temps, jo mateix ratllava unes ulleres per torb que només tenien una setmana. Al principi va ser només un pensament com un altre de tants, però ho vaig comentar a un amic i vam decidir posar-nos mans a l'obra. El primer protector va ser de folre polar ha, ha, ha, d'una jaqueta vella que tenia per casa. Va ser un desastre.

Quan vau començar a preparar els primers models?
Després del desastre amb el folre polar van venir moltíssimes proves. Al principi molt rústiques, com ara mullar i congelar teles, gomes, ficar-les al microones, exposar-les a estufes... Fins i tot les vam provar en el túnel de vent casolà, que no era altra que el meu soci l'Antonio conduint i per la finestra trèiem el cap amb el casc amb la màscara i la protecció posada perquè li donés l'aire per tots els angles possibles. A la fi vam aconseguir una bona fixació a més de 100 quilòmetres per hora. En tot aquest procés ens ho vam passar molt bé, la veritat.

I en quin moment comenceu a fabricar i comercialitzar?
El març de 2020 ja teníem 1.000 unitats en estoc amb diversos dissenys i vam començar a vendre-les tant per web com en més de 50 punts físics de venda.

Quins han estat els principals reptes i problemes a l'hora de fabricar?
Trobar una goma que s'ajustés bé, una mida universal, una tela resistent i que es pugui rentar, el tall a làser. En fi, tot va ser difícil per la inexperiència en el que a teles i tèxtils es refereix. Vam aprendre molt en poc temps.

Hi ha productes similars o competència?
Doncs pensàvem que no, però sí que hi ha altres marques als Estats units i Sud-amèrica molt similars a la nostra.

Després d'una visita a la web hem vist que es poden personalitzar. Quins són els requisits?
En realitat no hi ha requisits, personalitzem des de la primera unitat. Només necessitem una foto, dibuix o logotip i fem diversos fotomuntatges fins que el client l'aprova.

On podem comprar les fundes a part de la vostra web?
Aquest hivern ens hem centrat sobretot en la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà per la incapacitat de moviments. Per estiu estem ja estudiant models per a moto i bike parks, però per la dificultat de moviments ara mateix el més fàcil és trucar i consultar el punt de venda més proper.

Qüestions personals

En què treballes actualment?

A l'hivern de pister socorrista i a l'estiu guia de ràfting i descens de barrancs

On i quan vas començar a esquiar?
Doncs fa ja més de vint anys a Navacerrada (Madrid)

Treball a part, en què estacions o destinacions t'agrada o t'agradaria esquiar?
La Grave i Chamonix. I m'agradaria una d'aquelles nevades que veiem en els vídeos del Japó o Whisler (per somiar que no quedi).

Ets més de telecadira o de telesquí?
M'és indiferent si em deixa en un bon lloc

Explica'ns molt breument un record màgic sobre esquís...
Doncs fent esquí de muntanya a la nit amb amics i lluna plena. Ho fem de tant en tant a Llessui o per Port Ainé.

Més informació a: www.00-pro.com

Per contactar amb 00-pro:

Jaime Aranguren
jaime@00-pro.com
(+34) 647810567
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny