Entrevistes

«El proper projecte és il·luminar la pista verda que baixa fins a poble (Llaret)»

Antonio Martin Responsable de l'Oficina de Turisme de Les Angles

AntonioMartin,LesAngles
Antonio Martín es mostra molt satisfet de com està anant la temporada
Com ha començat la temporada? Quin balanç feu d’aquest primer tram?
Molt positiu, la veritat. Teníem por, amb la covid, que la gent no pugés. Però després d’estar un any tancats la gent tenia moltes ganes de pujar, moltes ganes d’esquiar. I també el fet de que a principis de desembre vam tenir aquell temporal de neu ens va ajudar molt, perquè vam tenir gairebé dos metres i mig en tres dies, i de cara a comunicar que tenim neu és molt positiu. El pont de la Puríssima va ser bo, i tot això va ajudar a que la temporada comencés força bé.

Després, per la campanya de Nadal ens hem trobat amb moltíssima gent. Podem dir que hem estat gairebé al 100% d’ocupació, a nivell de residències, d’hotels, de comerços… La veritat és que tothom està molt content. Perquè normalment la setmana de Nadal és força tranquil·la i familiar, i tenim molta gent la setmana de Cap d’Any. Però ha sigut un Nadal atípic, perquè no ens esperàvem tanta gent i ha sigut una grata sorpresa. I a part que el temps ens ha acompanyat, perquè teníem neu i va fer sol. Estem molt contents.

« Després d’estar un any tancats la gent tenia moltes ganes de pujar, moltes ganes d’esquiar »

Quina previsió hi ha per a les properes setmanes?
De moment farà bon temps, i la previsió de cara a les vacances del mes de febrer la veritat és que és molt bona. França està dividida en quatre zones, i sobretot les nostres dues setmanes, que són les últimes de febrer, les immobiliàries em van dir que de moment les reserves estan gairebé al 90% d’ocupació. I les últimes nevades que hem tingut fa 5 dies [aquesta entrevista es va fer el 14 de gener], i el fet que a la nit faci fred, ens permetrà mantenir la neu en molt bones condicions. 

Quin és el vostre perfil de visitants?
És difícil. Aviam, som una estació familiar. A la vegada som una estació jove… Dir-te un perfil és complicat, perquè a nivell d’aninacions n’intentem fer tant per a adolescents, gent jove, com per famílies. Tenim, per exemple, el festival de música Garosnow, que és música techno i està pensat per a gent jove, però després és una estació molt familiar, perquè també és estació-poble. Del nostre Pirineu, si no m’equivoco, és l’única estació que podem baixar fins al poble esquiant. Amb els exemples que tenim aquí al costat, com Formigueres o Font-Romeu, hi ha l’estació i després hi ha el poble, i estàs obligat a desplaçar-te amb el cotxe. Però aquí no, aquí tenim un servei d’autobusos gratuït que fa tot el poble, i la gent quan ve aquí si no vol no té la necessitat d’agafar el cotxe. I és per això: un perfil? Jove i familiar.

El Loubac Mountain ofereix als esquiadors l'opció de fer una activitat complementària a la mateixa estació

I quin percentatge de catalans hi ha aproximadament?
Un 23% més o menys. Va baixar moltíssim quan hi va haver la primera crisi immobiliària. I a poc a poc la gent es va tornar a animar a pujar. Però es va notar moltíssim. Perquè clar, comprar un forfet de temporada, només a Les Angles, són uns 450 euros. Clar, per una família de quatre, calcula. I amb això encara no has pujat. Si tens casa aquí, encara; però clar, pujar i baixar cada dia… 

La gent que ve a esquiar, es queda al poble?
Hi ha un tant per cent que sí, perquè aquí hi ha una comunitat de catalans força important. I després per exemple hi ha la gent que compra el forfet de Les Neus Catalanes. Hi ha molta gent de Puigcerdà que fa anades i tornades. Llavors potser es queden a sopar, però després tornen a Puigcerdà. L’opció aquesta de Les Neus Catalanes està molt bé perquè hi ha molta gent que per exemple dissabte pugen a Les Angles, si aquí fa mal temps poden anar a Porté… És a dir, que els dona l’opció de triar on volen esquiar el mateix dia una hora abans de sortir.

La covid està afectant l'estació sobretot a nivell organitzatiu

Com us està afectant la covid i les mesures que s’han d’aplicar?
Fa fos anys vam tancar un mes abans, amb les conseqüents pèrdues. L’any passat va ser una temporada en blanc; malauradament no vam poder obrir perquè París va decidir que no podíem obrir. I aquest any, de moment és més a nivell del personal. Clar, si dones positiu no pots venir a treballar, i això és un maldecap tant per als pisters com per als remuntadors… És on més ens afecta aquesta covid, a nivell d’organització. Perquè ja de fet aquest any hen tingut problemes per trobar personal, i si hi afegim la covid, que cada setmana hi ha un malalt, a nivell de planificació és complicadíssim.

I clar, hem canviat tantes vegades que al final la gent no sap si ha d’estar vacunada, si amb un test PCR és suficient… I ara la setmana passada va sortir un decret que ens obliga a tots a tenir el passaport vaccinal. És a dir, o estàs vacunat o no pots fer res. I nosaltres fem controls aleatoris. No és un control automàtic, sinó que potser avui estan al Pla del Mir com demà estaran al telecadira de Jassettes… Però de moment això no ha impedit que la gent pugi, però sí que és un fre perquè hi ha gent que no té el passaport sanitari i a partir d’ara ja no es pot pujar només amb una PCR. És una mica complicat, però de moment anem fent com podem.

L'Angléo és una de les últimes novetats per a l'après-ski

Quins projectes de futur teniu de cara als propers anys?
El problema de Les Angles és que cada any fem alguna cosa! Entre l’Angléo, el trineu sobre raïls… I ara el pròxim projecte que tenin està relacionat amb això. Perquè clar, el trineu sobre raïls està obert fins a les sis i mitja de la tarda, i durant les vacances escolars fins a les set. I partint del fet de que el telecabina ha de funcionar per pujar a agafar el trineu, el proper projecte és per què no il·luminar tota la pista verda que baixa fins al poble (la Llaret)? Seran 4,5 km de tota una pista verda il·luminada fins al poble. I aprofitant que el telecabina ha de funcionar, ho amortitzarem una mica. Però es un projecte que costarà gairebé 1 o 1,5 milions d’euros. Però espero que es pugui fer, perquè la veritat es que quan veus la pista il·luminada del trineu és molt maco, i quan estigui tot il·luminat ja serà encara millor. I és una pista que serà accessible a tothom, perquè en ser una pista verda tothom hi podrà baixar.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny