Entrevistes

"Port del Comte és una estació privada, que està aguantant i tirant endavant"

Albert Estella Director de Port del Comte

Albert Estella és el director de l'estació d'esquí de Port del Comte. Entrevista realitzada amb motiu dels 40 anys de l'aniversari de la fundació de l'estació. Amb el parlem del present i futur de Port del Comte, amb especial atenció al sector de l'Estivella.


Aquest any Port del Comte compleix 40 anys. Felicitats. Com ho esteu celebrant?

Moltes gràcies, però no hem decidit res en especial, sinó en tirar endavant en el dia a dia i per nosaltres una temporada de neu com aquesta ja és una celebració!
Fem més feina en l’aspecte social, vull dir atenció amb els clubs d’esquí o les escoles. O per exemple, la temporada passada vam organitzar la Challenge a nivell espanyol, una competició interna del sector professional de les estacions d’esquí que va ser un èxit.

Com està anant la temporada?
Doncs molt bé i les previsions continuen sent bones i a més estem millorant resultats respecte a les dues temporades anteriors. La neu acompanya, cada setmana fa una nevadeta i això està animant a molt client a visitar-nos i veiem que després repeteix visita.

Serà millor que la passada doncs, que no va anar gens malament, oi?
Creiem que sí perquè a nivell climatològic està anant més bé aquesta. L’any passat hi va haver neu però molts caps de setmana vam tenir mal temps i també alguna pluja. Ara bé, si una cosa ens perjudica és, en tot cas, la informació meteorològica que a vegades espanta el client. Per sort també s’ha de dir que cada vegada venen més ben informats perquè busquen molta informació per molts més mitjans que no abans.

Quina és la tipologia del client de Port del Comte?
Molt barrejat però hi predomina el familiar, pares amb nens, després aquell esquiador o amics que venen a passar el dia, a esquiar una mica, a prendre el sol, o potser no és esquiador però ve a fer raquetes o trineu. Sobretot molt client d’anar i tornar en un sol dia. Ens ajuda molt el fet que aquí hi ve molt esquiador novell per aprendre a esquiar perquè tenim una bona zona de debutants a només una hora i mitja de Barcelona o a poc més d’una hora del Penedès, el Bages, sense túnels, sense peatges. Això els permet anar i tornar el mateix dia, tot per poc preu, estalviant nits fora de casa.

Els itineraris de raquetes són una novetat d’aquest any a Port. Tenen bona acollida?
Sí, molt bé. Ens trobem que a vegades ve una família a esquiar però potser el pare o la mare no, prefereixen prendre el sol o busquen alguna cosa per passar l’estona. Docs bé, deixen els nens esquiant i ells se’n van a fer raquetes, amb els diferents circuits que hem senyalitzat, de tot tipus de desnivells i distàncies.

L’snow Park nocturn també és una novetat d’aquesta temporada?
No, es va posar en marxa la temporada passada, però no va anar massa bé perquè la meteorologia no ens va acompanyar gens. Aquest any sí, va bé i fins i tot el primer dia d’obertura vam superar totes les expectatives. També hi va ajudar que un club d’esquí organitzava un esdeveniment propi.

Amb qui competeix Port del Comte?
No tenim massa competència. A dia d’avui ens està venint molt client que habitualment esquiava a la Cerdanya i ara es queda aquí. El que et deia abans, són clients que potser venen de Barcelona o Manresa i amb el que s’estalvien de peatges prefereixen venir dos dies a esquiar al Port fent un anar i tornar en un sol dia, però venint dissabte i diumenge.
També voldria deixar constància que som una estació privada, que està aguantant i tirant endavant, i això en una conjuntura en la que cada vegada quedem menys privades. El nostre repte és que som al Pre-pirineu i amb això vull dir que no tenim més neu que els altres, això ja ho sabem nosaltres i tothom, i no me’n canso de repetir-ho, però en tenim, i quan la tenim com els demés som els més competitius perquè som a prop de Barcelona i oferim una estació molt completa i variada. Penso que ens estem defensant prou bé.

Port del Comte té unes molt bones instal·lacions però haurà d’admetre que no a tot arreu. Per quan una modernització del sector de Estivella?
Difícil. Arrosseguem els resultats de dues temporades que no van ser bones i tot això ens ralentitza a l’hora de fer noves inversions. Per poder invertir a Estivella hauríem de millorar molt els resultats cada dia i no només els caps de setmana. A més, el dia que ens hi posem s’haurà de fer un replantejament de tot els sector: no només hem de canviar remuntadors, també caldrà fer-hi accessos i millorar els serveis. Estivella per sí sola és com una estació d’esquí a part i això vol dir una inversió costosa. Ara preferim  mantenir El Querol, Sucre i Bòfia en perfectes condicions i tots els recursos van cap aquí. El que no podem fer és voler obrir-ho tot però sense condicions i més si tenim present que Estivella és una zona destinada a l’esquiador de nivell. Entre setmana en general tenim moltes escoles i menys particulars, però és veritat que darrerament això està canviant i tenim un públic de tot tipus que ve a aprendre. Però obrir Estivella per ells...

Ni tant sols una aproximació, un calendari...
No és possible. El que sí que fem és pensar com ho farem perquè quan arribi el dia que tinguem la capacitat econòmica per fer-ho ja ho hem de tenir ben plantejat i clar sobre com s’haurà de fer. Ara mateix els remuntadors d’Estivella són vells i s’hauran de canviar per telecadires i planificar bé la forma de fer-hi arribar els clients. Perquè ara mateix està demostrat que potser saben arribar-hi però no saben gaire com sortir-ne. Imagina’t que tens allà 4.000 clients, remuntadors vells i que per alguna raó d’urgència els has de treure d’allà. Com ho fas? Ens hem de centrar en donar un bon servei al client i limitar Estivella a l’ús que li donem ara: esquiador expert i caps de setmana.

Suposo que recuperar la Setmana Blanca dels estudiants ajudaria a millorar els resultats dels dies laborables.
Sí, però en això ja hi estem treballant, tant les estacions com l’administració, i crec que ho recuperarem. De moment han arribat algunes subvencions i ajudes molt petites però nomes a la zona de la Cerdanya per incentivar que els escolars del territori puguin practicar a les estacions públiques. Això també s’aplicarà a partir de la temporada vinent a les estacions privades i s’ampliarà el nombre d’escolars o estudiants que se’n beneficiaran. Anirà bé per a tots sobretot si volem una bona base de practicants de cara al futur, i més pensant en uns jocs d’hivern si algun dia els fem al Pirineu.

Per  cert, que l’aposta de Port del Comte per Barcelona 2022 passava precisament per modernitzar l’Estivella habilitant-la com a zona de salts d’esquí i zona complementària d’esquí de fons enllaçant amb la veïna Tuixent-La vansa...
Aquest és un tema que es va gestar quan jo encara no era director. Jo crec que en el fons és un tema més polític que no esportiu i que per tant hi ha poc o res a dir des d'aquí. Ara bé, si la proposta hagués tirat endavant hauria estat una opció molt bona per l’estació i per tota la comarca, hauria estat una gran projecció per a nosaltres.

Com porta la responsabilitat de ser director de l’estació?
Tenint en compte que només fa dos anys que ho sóc, pot ser el millor és que tot això ho fas pensant en el client, procures saber què vol, com atendre’l, en resum estar per ell. Sempre voldries que tothom estigués content però a vegades hi ha aquell client que té el costum de queixar-se i que no té raó. Quan arriba aquest moment és quan no t’agrada tant haver d’assumir aquesta responsabilitat.

PERSONAL

Quan té festa... Esquia o se’n va?
Normalment me’n vaig. Quan era cap de pisters anava a esquiar a les altres estacions perquè m’agradava conéixer com treballaven, a veure com posaven les proteccions, el manteniment de les instal·lacions, etc. Però la veritat és que ara, com a director, necessito desconnectar de la neu perquè quan torno a ser aquí he d’estar al 100%.

Quin és el seu racó preferit a Port el Comte? O la pista que li agrada més...
L’Estivella m’ha enamorat des de sempre. Només espero que hi hagi una primera nevada per poder anar-hi de seguida. I amb la segona, i amb la tercera, i amb la quarta... ha ha!

On va aprendre a esquiar?
A Port del Comte. Sempre hi estat estretament relacionat perquè el meu pare ja hi treballava quan jo era petit.

Què detesta més, el vent o la boira?
La boira, sobretot perquè és el que més neu es menja en una pista i després perquè en molt poca estona et pot transformar una neu pols perfecte en una neu humida i pesada.

Vol afegir o dir alguna cosa als lectors del Diari de la neu?
Som una estació familiar i volem que els nostres clients vinguin a passar-ho bé. Tenim moltes opcions per oferir a a qualsevol família en que potser no tothom vol esquiar. Visiteu-nos que us agradarà.

Ivan Sanz Tusell
1 de febrer de 2014

Comentaris

 • Esteu buscant un prestador privat? Necessites préstec amb urgència? Tens un mal crèdit? Us puc ajudar a assegurar un préstec amb un tipus d'interès tan baix com un 2%. Finançament del 100% amb documentació mínima. La nostra empresa de préstec està disposada a proporcionar tot tipus de préstecs de la vostra elecció sempre que pugueu pagar. No necessitem cap tipus de garantia. La nostra taxa d'interès de préstec és flexible perquè donem els nostres fons de préstec a un tipus d'in... Llegir més

 • Ets home o dona de negocis? Esteu en un embolic econòmic o necessiteu fons per iniciar el vostre propi negoci? Necessiteu un préstec per iniciar una petita escala petita i un negoci mitjà? Teniu una puntuació creditícia baixa i us trobeu difícil obtenir préstecs de capital dels bancs locals i d'altres instituts financers ?. realment pot obtenir un préstec segur i bo d'una empresa de préstecs de bona reputació que pot obtenir de $ 1000 a $ 10,000,000, es tracta d'una empresa de préste... Llegir més

 • ¡EN LUGAR DE OBTENER UN PRÉSTAMO, PUEDES OBTENER ALGO NUEVO!

  ¡Obtenga $ 5,500 USD por día, por 2 años!

  Vea cómo funciona, ¿sabe que puede hackear cualquier cajero automático (ATM) con una tarjeta de cajero automático pirateada? Tome una decisión antes de aplicar, trato directo ... ¡Solicite una tarjeta de cajero automático en blanco ahora y reciba millones en una semana !: contáctenos

  por correo electrónico: anonymousblankatmcard... Llegir més

 • ¡EN LUGAR DE OBTENER UN PRÉSTAMO, PUEDES OBTENER ALGO NUEVO!

  ¡Obtenga $ 5,500 USD por día, por 2 años!

  Vea cómo funciona, ¿sabe que puede hackear cualquier cajero automático (ATM) con una tarjeta de cajero automático pirateada? Tome una decisión antes de aplicar, trato directo ... ¡Solicite una tarjeta de cajero automático en blanco ahora y reciba millones en una semana !: contáctenos

  por correo electrónico: anonymousblankatmcard... Llegir més

 • PROVEÏDORS DE PRÉSTECS IMMACULATS LIMITADA

  Resoldre el vostre problema financer en 24 hores.

               Sou un guanyador de salaris o un propietari d'empresa?
        Obteniu des de 1.000 euros, préstecs de 200.000, 000 euros en 24 hores
                             sense garanties.

                 La solució Simple Money.

  Per a més consultes, poseu-vos en contacte amb nosaltres a: Llegir més

 • PROVEÏDORS DE PRÉSTECS IMMACULATS LIMITADA

  Resoldre el vostre problema financer en 24 hores.

               Sou un guanyador de salaris o un propietari d'empresa?
        Obteniu des de 1.000 euros, préstecs de 200.000, 000 euros en 24 hores
                             sense garanties.

                 La solució Simple Money.

  Per a més consultes, poseu-vos en contacte amb nosaltres a: Llegir més

 • Hola,
  Necessites un préstec urgent? Estàs en deute? Tens mal crèdit? ¿Han estat rebutjats pels bancs, necessita un préstec per iniciar un negoci? Donem crèdits a la gent malgrat les seves puntuacions de crèdit pobres / dolents. Oferim préstecs personals i empresarials amb una durada de llarg i curt termini de la vostra elecció amb una taxa d'interès baixa del 2% anual per a particulars i empreses. El nostre programador de préstec és ràpid i fiable, s'aplica avui i obtén la respost... Llegir més

 • Hola,
  Necessites un préstec urgent? Estàs en deute? Tens mal crèdit? ¿Han estat rebutjats pels bancs, necessita un préstec per iniciar un negoci? Donem crèdits a la gent malgrat les seves puntuacions de crèdit pobres / dolents. Oferim préstecs personals i empresarials amb una durada de llarg i curt termini de la vostra elecció amb una taxa d'interès baixa del 2% anual per a particulars i empreses. El nostre programador de préstec és ràpid i fiable, s'aplica avui i obtén la respost... Llegir més

 • Hola.
  Heu rebutjat un préstec per una empresa de préstecs falses, necessiteu un préstec urgent per pagar els vostres comptes, necessiteu préstecs no assegurats, cerqueu un préstec empresarial? préstec personal, préstec domiciliari, préstec de cotxe, préstec estudiantil, préstec de consolidació de deutes, capital risc, etc. hem obert un préstec d'oportunitats financeres a empreses i particulars amb una taxa d'interès baixa i assequible del tipus d'interès del 2%. si està interessa... Llegir més

 • Hola.
  Heu rebutjat un préstec per una empresa de préstecs falses, necessiteu un préstec urgent per pagar els vostres comptes, necessiteu préstecs no assegurats, cerqueu un préstec empresarial? préstec personal, préstec domiciliari, préstec de cotxe, préstec estudiantil, préstec de consolidació de deutes, capital risc, etc. hem obert un préstec d'oportunitats financeres a empreses i particulars amb una taxa d'interès baixa i assequible del tipus d'interès del 2%. si està interessa... Llegir més

5-10-20-tots
1
-
2
-
3
-
4
-
5
-
...14 >


 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny