Entrevistes

"Al Pirineu i a Port del Comte sempre hem passat per cicles de neu bons i dolents"

Robert Herrada President Club Esquí Port del Comte

El Club d'Esquí Port del Comte es va crear fa 40 anys a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) aprofitant l'obertura de l'estació d'esquí amb la que comparteixen el nom. L'actual president d'aquesta entitat és Robert Herrada.

Des de quan és el president del Club Esquí Port del Comte?
Des de l’any 2004

Com han celebrat aquest 40 aniversari?
Es va fer una celebració a les pistes del Port del Comte amb una esquiada retro i una botifarrada i, per altra banda, també es va fer una exposició fotogràfica dels 40 anys del Club i una xocolatada amb animació infantil a Sant Llorenç de Morunys.

Quants socis té el club i quin és el perfil?
El club actualment té 628 socis. N’hi ha que ho han sigut des de la seva fundació, i continuen tot i que ja no són esquiadors com també hi ha socis de famílies de segona residència amb fills.

Com es finança l’entitat?
Amb les quotes anuals dels socis i també perquè hi ha empreses col·laboradores.

Quina és la vostra activitat principal dins el món de l’esquí?
Aprenentatge i la competició. També fem difusió de l’esquí.

Organitzeu altres activitats?
No.

Com els ha anat aquesta temporada la competició?
D’entrada he de dir que aquest any, per culpa de la crisi, hem notat menys inscripcions per a les competicions, hem d’admetre que fer-ho surt car. També ens hem trobat que molts caps de setmana ha fet mal temps i això ha fet que el resultat final hagi estat una mica irregular. Com a Club hem participat a la lliga Interclubs i hem quedat segons. A nivell individual sempre hem aconseguit situar entre 5 o 6 nois o noies entre les tres primeres posicions de les diferents categories i modalitats.

Com veu el futur del Club?
Es va intentant superar el dia a dia i amb l’esperança de poder superar aquesta crisi que ens afecta a tots.

Imagino que l'estació d’esquí de referència és Port del Comte. Com són les relacions amb l’estació i com han anat de neu aquest any?
Les relacions amb l’estació són correctes. Pel que fa a la temporada no ha estat de les millors però hi havia bona neu per esquiar, potser no tant per competir. Pel que fa als resultats els desconec però sembla ser que aquest any s’ha notat un increment de clients, encara que ben mirat no havia de costar gaire superar  l’anterior, perquè havia anat força malament. O potser perquè en el moment actual es valora la proximitat i l’economia.

I les relacions amb els altres clubs presents a l’estació i amb les escoles d’esquí?
Tenim bones relacions amb els altres clubs, per exemple amb La Coma col·laborem sovint, i si algun dia ens falta un entrenador sabem que ens el poden cedir. Ens entenem bé amb tots.

Organitzen alguna cursa, social o per mitjà de  la FCEH, a Port del Comte?
Organitzem una cursa interclubs (Trofeu Vall de Lord) de la qual aquest any hem fet la 8a edició. També una cursa FIS (Serra del Port del Comte) quan les condicions de neu ho permeten. I cada any organitzem la cursa social a final de temporada.

La homologació amb normes FIS de les pistes El Llop, Dreta i Orri, han ajudat a que l’estació, els clubs i la comarca en general visquin amb més intensitat la competició? Com ho valoreu?
Bé. Gràcies a que els clubs van optar per la competició i que es van començar a organitzar les primeres lligues interclubs, es va aconseguir que per part de l’estació s’homologuessin aquestes pistes.

Què creu que s’hauria de fer per millorar Port del Comte?
No m’hi poso. Crec que són coses que s’hauria d’estar dins la direcció, primer s’ha de disposar d’informació per poder-ne opinar i si bé puc tenir les meves idees també crec que és fàcil opinar gratuïtament.

Creu que a el Solsonès en general, es dóna prou suport o es valoren suficientment els esports d’hivern?
Sempre es podria donar més suport.

Com valora la candidatura dels jocs olímpics d’hivern per Barcelona 2022?
Molt positivament, hi hem col·laborat i col·laborarem amb tot el que es pugui.

Li preocupa el canvi climàtic?
És una realitat que existeix però no sabem del cert com anirà o com ens afectarà. De tota manera al Pirineu i a Port del Comte sempre hem passat per cicles de neu bons i dolents, recordo anys gairebé sense neu. Ara bè, sí que en el futur això s’haurà de tenir present si es volen obrir coses noves. Segons quines iniciatives es vulguin tirar endavant s’haurà de valorar molt, i això afecta tant el turisme de neu com el de la comarca.

Quan i on va aprendre a esquiar?
Vaig començar a esquiar a l’any 1973, aquí a Port del Comte.

Vol afegir o dir alguna cosa als lectors?
Si ens voleu conèixer una mica més i seguir les nostres activitats us convidem a visitar la nostra web www.ceportdelcomte.org i el nostre canal a Facebook.

Ivan Sanz Tusell
29 de maig de 2013

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny