Entrevistes

"Aquest any aposto per lluitar pels podis a les carreres de 4 estrelles del FWT"

Aymar Navarro Freerider de la Val d'Aràn

El crac aranès amb els esquís Atomic que utilitza en les baixades
El crac aranès amb els esquís Atomic que utilitza en les baixades

Com has passat aquest estiu? Has visitat els Alps? Hemisferi sud?
He estat a Las Leñas (Argentina) quasi dos mesos i mig, amb l’Adri Millan, el Marc Moga i el fotògraf Txema Trull i amb la gent d’allà que fa molts anys que coneixem. La veritat és que hem tingut una pretemporada molt bona, tant en quantitat de neu com pel temps que ens ha acompanyat, normalment a Las Leñas fa molt de vent, molts dies tanquen i s’emporta tota la neu, aquest any per ser Las Leñas el temps i la neu ens han respectat.

I per aquest hivern, quins objectius o programa competitiu tens previst seguir?
A títol competitiu vull reactivar-me de cara al Qualifyer amb l’objectiu d’entrar al FWT ben aviat, l’any passat estava bastant bé a la classificació però vaig tenir la lesió i això va fer que no pogués sumar més punts. Enguany amb la confiança pels resultats que vaig tenir,ajuden molt, per motivar-me més encara. Aquest any aposto per lluitar pels podis a les carreres de 4 estrelles.

Segueixes algun ritual abans de competir? Com ho portes? Alguna superstició?
Normalment em poso música mig tranquil·la en el moment de reconeixement de línies i pujar, quan veig que comença la competi canvio per música més canyera i abans de sortir miro cap a dalt, m’estiro bé i gas a fondo!(rialles)

Visualitzes molt el recorregut?
M’agrada tenir-ho bastant clar, alhora de baixar es nota molt quan tens clar el recorregut, ajuda en la fluïdesa de la baixada, ja que si dubtes una mica, els jutges ho veuen i penalitza bastant.

Quan temps hi dediques a visualitzar les línies?El que em deixin (rialles) al final tens el límit de temps marcat per la direcció de cursa, depèn del dorsal que surtis tens un quart d’hora, vint minuts o mitja hora. Tot i que hi ha competicions que hi vas el dia abans, aleshores puc estar 3 o 4 hores mirant-me la muntanya, fent fotos, després a casa torno a mirar les fotos i l'endemà que ja toca competir donar una darrera ullada més ràpida abans de baixar.

Què diries als nois més joves que volen fer-se camí a l’alta competició?
Que no tinguin pressa, que gaudeixin, per què aquest esport és per gaudir! Gaudir de la natura, de la muntanya, alhora de què tinguin sempre present que estar en un lloc com la muntanya també és perillós, has de respectar els límits, que siguin coherents amb el teu nivell i no voler córrer més del compte. 

Quines són les teves altres aficions 
M’agrada molt a l’estiu abans de marxar a l’Argentina, fer alguna carrera de trailrunning, tot el que sigui lligat a la muntanya, escalada... 

Sempre muntanya? 
Home a vegades també m’escapo alguna setmana a la platja, m’agrada molt bussejar, tot i que el meu és la muntanya. 

Quan (any o edat) i a on vas començar a esquiar? 
Vaig començar quan els meus pares em portaven dins la motxilla a esquiar amb dos anys i escaig… poc després ja tenia esquís de plàstic i vaig començar a esquiar. 

Què t'empipa més el vent o la boira? 
Uf!  El vent el pots minimitzar, buscar una línia que no tingui salts molt grans així no et molesta tant i el tema visibilitat a mi en part em va bé, perquè la gent quan hi ha boira o mal relleu baixen un esglaó el nivell i jo miro de mantenir-lo, però en el fons els dos factors donen pel sac! hahahah 

Quina zona del Pirineu aconselles als principiants que volen iniciar-se en el freeride? I la que més t'agrada a tu? 
Clarament tiro cap a casa i és la que més conec i alhora de fer freeride és la que més qualitat de neu tenim, és la Val d’Aran. Tens molta diversitat, pots complicar-te molt la vida o fer el mínim mentre gaudeixis igual que el que fa animalades, això és el que comentava abans, pels més joves, adequar una mica el nivell a la baixada, perquè al final si tu no tens un nivell per fer determinades baixades, patiràs, quan el principal objectiu d’aquest esport es tracta de gaudir i no pas d’anar a patir.

Presència a les xarxes socials:
Twitter 
Facebook 
Instagram

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny