Entrevistes

"Els forapistes d’Eina Cambra d’Ase són espectaculars"

Alba Mancera Secretària Escola Esquí Eina Espace Cambra d’Aze

Alba Mancera
Alba Mancera
Entrevistem l’Alba Mancera en el temps que ens permet fer els dos trajectes del telecadira desembragable El Molí, al sector de Sant Pere dels Forcats, dins el domini esquiable de Cambra d'Ase (Cambre d'aze en francès). Vam conèixer l'Alba a l'escola d'esquí ESF d'Eyna i sobre ella podem dir que forma part del col·lectiu dels molts catalans que treballen a les estacions d'esquí de Les Neus Catalanes. La realitat és que aquestes estacions de la Catalunya Nord no només es nodreixen de clientela "sud-catalana", també són el lloc de treball de molts "sud-catalans". Per això vam voler que ens expliqués la seva història i arribada a Eina.

Alba, explica'ns breument com vas arribar aquí?

Doncs va començar aquesta història fa cinc anys, quan vaig arribar a la Cerdanya francesa per aprendre el francès durant un parell de mesos. Primer vaig estar fent pràctiques en un hotel i tot seguit vaig anar a treballar a l’estació de Font Romeu fent enquestes de satisfacció entre els clients o, també, controlant els forfets a les cues dels remuntadors. Després vaig adonar-me que buscava una estació més petita i familiar, per poder tenir relacions més properes amb els clients i el personal de l’estació. Això és el que em va portar a Eina.

I perquè vas escollir la Cerdanya francesa i no un altre territori de França endins?
Doncs perquè m’agrada la neu i les muntanyes i, sobretot, practicar l’snowboard.

Explica’ns una mica quina és la teva feina a l’escola d’esquí...
Doncs funcions de secretària: rebre i gestionar trucades de telèfon, atendre clients que venen a encarregar classes d’esquí particulars, organitzar grups per a les classes col·lectives, fer els plànnings setmanals, etc

Quines són les classes que tenen més demanda? i quina modalitat té més sortida? L’esquí o el surf de neu?
Les que més són les classes particulars, d’una persona i 1 hora, fora del període vacances escolars. Quan arriben les vacances escolars, com és el cas ara, el que té més sortida és la col·lectiva de dues hores. I quina modalitat surt més? Doncs l'esquí, i de tant en tant alguna de surf de neu.

Quina és la tipologia de client?
Sobretot adults de 30 o 40 anys a 50, que en un 70% és català i espanyol i en un 30% francès, fins que arriba el període vacances escolars en què aleshores és un 80% francès i el 20% català.

Com us està anant la temporada fins ara?
Doncs està resultant més fluixa que altres anys perquè hi ha menys neu, però això encara ens motiva més a millorar el servei i atendre el client encara més bé. Hi ha una mica un sentiment de decepció però intentem treballar amb alegria i bon humor. Encara que no tinguem molta neu també hem tingut molts bons dies amb sol i bones temperatures que han anat molt bé pels qui comencen a aprendre a esquiar a la zona de debutants.

Què és el que més t’agrada i el que menys de la teva feina?
El que menys m’agrada és quan em toca estar tancada tot el dia i el que més m’agrada és que Eina és una estació molt familiar, tinc un contacte molt proper amb la clientela, hi ha una bona connexió amb el personal de l’estació i, sobretot, m'agrada molt quan neva i m'escapo a practicar surf de neu.

QÜESTIONS PERSONALS

Quan i a on vas aprendre a esquiar?

A esquiar vaig aprendre quan devia tenir 9 anys amb el meu oncle Miquel a Port del Comte. I vaig aprendre snowboard fa 6 o 7 anys a Font Romeu.

La teva estació preferida?
Homeeee, això ni es pregunta! Eina-Cambra d’Ase!

I un racó o pista que t’agradi molt d'aquesta estació?
A mi m’agraden molt els forapistes de l’estació, que són espectaculars i , sinó, la Coulée de Fontfreda, una pista plena de bumps.

Què et molesta més per esquiar: el vent o la boira?
Totes dues coses són molestes però crec que la boira ho és més, a part que deixa la neu tova i feta una sopa.

Missatge final per als lectors
Que vinguin a descobrir Eina, una estació tranquil·la, familiar i en la qual us acollirem amb els braços oberts.

Webs relacionades
Web: www.destinationsuddefrance.com
Estació d'esquí Cambra d'ase
Publicitat


Edició en paper


Editorial