Entrevistes

"No m'agrada marcar-me objectius, considero que és una forma de posar-te més pressió"

Aymar Navarro Esquiador de forapista

Aymar Navarro esquís amb els nous esquís Backland 109 i 117 i les botes Waymaker 130 d'Atomic en els seus peus.
Aymar Navarro esquís amb els nous esquís Backland 109 i 117 i les botes Waymaker 130 d'Atomic en els seus peus.
Com ha anat la pretemporada?
Hem fet una molt bona pretemporada a Sud-amèrica. Hem passat dos mesos intensos entrenant, centrats al seu torn al 100% en el projecte 'South Lines'.

On has estat i has entrenat més?
Diversos han estat els llocs en els quals hem estat. A Las Leñas, Penitents, Baguales, Bariloche, Refugi Frey..., la veritat que han estat dos mesos i mig de bastant esquí i en molt bones condicions de neu, excepte un parell de setmanes, però les vam aprofitar per fer un altre tipus d'activitats alpines .

Què creus que has de millorar de cara a aquesta temporada?
Sempre hi ha coses a millorar per seguir creixent. Intentaré seguir treballant una mica el tema dels trucs aeris, ja que la meva assignatura pendent i intentaré mantenir les baixades sòlides i segures.

Quins són els teus objectius per a aquesta temporada?
No m'agrada marcar-me objectius, ja que considero que és una forma de posar-te més pressió. Aquest és un esport del qual gaudeixo i si et fiques pressió amb els resultats perd tota la seva essència. Si esquio com aquest estiu, els resultats arribaran.

Mantindras el mateix material de cara a aquest hivern?
Sí, encara que amb alguna novetat en les botes, encara que no puc explicar molt més per ara. Sens dubte, serà la gran novetat per a la temporada 2017/2018. Els esquís seran els Backland 109 i 117.

Creus que està pujant el nivell al Freeride Wolrld tour?
Sí, sí, clarament en el FWT, i sobretot en el Freeride World Tour Qualifying (FWTQ), i cada any anirà pujant una mica més. Amb les noves generacions el nivell està pujant moltíssim.

Qui són o han estat els teus referentsal FWT?
Referents, Sam Smothy i Jeremy Heitz són el mirall en el qual em intent fixar, ja que el seu estil és molt semblant a la meva forma d'esquiar. Després també he de dir que Leo Slemett és per a mi un dels riders més complets del circuit.

Què vol dir per a tu ser present al FWT de Vallnord?
Per a mi és tot un orgull poder estar un any més a l'elit del freeride. És una motivació extra per seguir creixent i he de donar moltes gràcies a Ordino-Arcalís i el FWT per seguir creient en mi i que em donin aquestes oportunitats que aprofitaré i gaudiré al màxim.

Creus que en algun ocasió vas massa al límit?
No. És la meva manera d'esquiar. Des de fora pot semblar-ho, però intento estar lluny d'aquest límit per poder tenir sempre el control dels meus esquís.

En algun moment has passat por?
Sempre es té por o respecte abans d'una baixada tècnica, però a la que fas dos girs ja desapareix tot això. Cal no confondre por amb pànic, que és molt diferent. Al final aquesta por és el que et dóna aquesta adrenalina quan arribes a baix, i això és com una droga. Sempre vols més.

Què diries als qui es volen iniciar en el forapista?
Step by step (pas a pas) i que gaudeixin. Que és el bonic d'aquest esport. No voler fer més del que la nostra tècnica i físic ens dóna.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny