Publicitat

Entrevistes

"Buscàvem una fira que incorporés tot el que envolta al món de la neu: i d'aquí va sorgir +KNEU"

Román Pascual President Associació Ski Arenys

Román Pascual,President Associació Ski Arenys
Román Pascual, President Associació Ski Arenys
Román, des de quan és el president de l'Associació?
Sóc un dels fundadors de l'Associació, i en sóc el president des del 2015.

Ens explica breument els orígens de l'entitat?
Era l'any 2001, i amb només 14 anys, col·laborava amb el programa "El Dominical" de Ràdio Arenys. En un dels programes vaig plantejar, als responsables del programa, la idea de fer una sortida a la neu amb els oients, i aquests van acceptar. Va ser una sortida a la Vall de Núria en la qual hi van assistir 55 persones. Vist l'èxit d'aquella primera sortida, i veient que a les persones els hi interessava seguir anant a esquiar amb un autocar organitzat des de la vila d'Arenys de Mar, i després de diverses sortides durant aquells anys de forma privada, es va crear oficialment l'Associació l'any 2005.

Quants socis té l'entitat i quin és el seu perfil? A part de les quotes dels associats, tenen altres ingressos?
Realment són pocs, només 12, que són els que col·laboren activament amb l'entitat i els que fan possible, amb les seves quotes i aportacions, el fet de poder pagar l'assegurança de responsabilitat civil i algunes despeses administratives. Fins ara l'entitat ha tingut la seva força a base de simpatitzants, que sense cap cost addicional, venien a les esquiades organitzades per l'Associació. En total, han vingut més de 1.000 persones a esquiar amb nosaltres des del 2005.
Són simpatitzants que la majoria d'ells són esquiadors de fa anys, i altres són nous, o sigui, que proven l'esport blanc, els agrada, repeteixen, i a poc a poc van millorant. També tenim moltes famílies que simplement vénen a fer activitats relacionades amb la neu.
A part d'aquests pocs ingressos per socis, tenim ingressos bàsicament de les activitats que anem fent al llarg de l'any, així com dels patrocinadors de l'entitat i la subvenció anual que ens atorga l'Ajuntament d'Arenys de Mar com a entitat esportiva de la vila.

Quines activitats organitzen al llarg de la temporada? A l'estiu també fan activitats?
Les activitats que fem durant la temporada d'hivern tenen totes relació amb organitzar autocars des del Maresme (Arenys de Mar i Mataró) per anar cap al Pirineu a esquiar o fer activitats relacionades amb la neu. A més, des de fa 1 any hem incorporat en aquestes sortides, el Vermut a pistes, que ens funciona molt bé i genera molt bon rotllo. Durant tot l'any fem activitats, com fires, vermuts, a més de participar en les barres de la Revetlla de Sant Joan... que ens ajuden per donar-nos a conèixer i finançar les sortides que fem durant l'hivern.

Ens explica una mica les motivacions de la que va ser la primera Fira de l'Après-ski feta l'any passat i la seva evolució fins a l'actual Fira? Com va sorgir la iniciativa de fer-la? Perquè ha evolucionat amb un altre nom per fer la d'aquest any?
Per donar-nos a conèixer com a entitat, volíem fer una activitat nova i diferent que tingués a veure amb l'esquí, però per estar en un poble de costa era bastant complicat, i vam creure que l'Après-Ski era l'activitat que ens podia encaixar més. Parlant amb diferents establiments de la zona, vam veure que hi havia predisposició, i ens van ajudar i vam poder fer-ho realitat.
Tot i això, a causa de la poca disponibilitat del recinte on vam fer l'activitat, vam haver d'escollir una data que no ens agradava, doncs tot just començava la temporada de neu aquell cap de setmana. Això, ens va portar a pensar una activitat més gran i diferent per l'any següent, escollint una data més adient, un lloc amb més pas de gent i amb una temàtica que no només fos l'Après-Ski, sinó que incorporés tot el que per nosaltres envolta al món de la neu...i d'aquí va sorgir +KNEU.

Quants visitants va tenir l'any passat i quines previsions feu per aquest any?
L'any passat ho vam fer un divendres a la tarda, i van passar pel recinte unes 250 persones en total. Per la fira d'aquest any, les nostres previsions són bastant més grans, i tenint en compte que l'entrada és totalment gratuïta, que serà en cap de setmana, que la Fira està ubicada al bell mig de la plaça de l'església, que hi ha més col·laboradors i que estarem contínuament oferint promocions relacionades, esperem unes 2.000 persones durant el cap de setmana.

QÜESTIONS PERSONALS

Quan i on va aprendre a esquiar?

Amb l'escola, fa molts anys...a la Vall de Núria.

Què l'empipa més per esquiar: el vent o la boira?
El vent

Quina és la seva estació de referència?
Tot i que m'agraden moltes de les que podem trobar al Pirineu, em quedo amb Porte-Puymorens. Sempre ens han tractat de forma excel·lent, i és de les que té millor neu gràcies a la seva orientació.

I d'aquesta estació, ens recomanaries alguna pista o racó en concret?
La Cheminée

El millor i el pitjor de ser president d'Associació Ski Arenys.
El millor, poder aportar el meu petit granet de sorra a aquest magnífic esport. El pitjor, la pròpia pressió que em poso per fer-ho bé.

Què més vol afegir o dir als lectors del Diari de la neu?
Convidar-los a venir a la Fira +KNEU del pròxim 28 i 29 d'Octubre, i res més, desitjar molta neu pols per la temporada que està a punt d'arribar!
Publicitat
Publicitat
Publicitat


Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat