Entrevistes

"Les dimensions i diversitat de Cerro Catedral són les més grans de Sud-amèrica"

Manuel Pérez Diaz Director comercial a Cerro Catedral

Manuel Perez,cerro catedral,director comercial
Manuel Pérez, Director comercial a Cerro Catedral Alta patagonia
Des de quan és el responsable comercial a Cerro Catedral?
Des de desembre de 2016.

Ens concreta quines són les funcions del responsable comercial a Catedral?
En el meu cas és la coordinació i supervisió dels serveis al públic, això és informació, activitats complementàries a l'esquí, per exemple, les excursions amb raquetes o en trineu, entre altres, i les funcions estratègiques de comercialització. I tot el que està relacionat amb vendes i promocions.

De qui és propietat Catedral i com es gestiona?
En els seus inicis l'estació era propietat del Govern Federal, després ho va ser del Govern provincial i actualment ho és del municipi, de Bariloche. La gestió del centre és una concessió pública de 30 anys que ha passat per diferents empreses privades.

Ens avança quins són els projectes de futur o prioritats de l'estació?
Ara mateix estem immersos en un pla de reconversió de l'estació d'esquí que ha de finalitzar abans de 9 anys, que és quan acaba la concessió a la nostra empresa. Ja s'ha presentat una reordenació completa de la muntanya i en el projecte es preveu l'expansió de serveis a esquiadors, la modernització de mitjans d'elevació i l'ampliació de xarxa d'innivació, a més de reformar camins i pistes. Però per a això estem negociant els períodes d'implementació que ens permetin executar i fer viable el projecte.

Quina és la tipologia de clients a Catedral?
Bé, som un centre d'esquí molt divers en tots els aspectes, amb molta tipologia de client. En l'àmbit d'esquí tenim des del debutant d'un sol dia, el que anomenem client per al bateig de neu, que fa el seu primer contacte amb els esquís, fins al públic amateur que ve com a turista i passant pel client-esquiador de nivell més avançat. Després del que són grups o equips internacionals de l'hemisferi nord que vénen aquí a l'hemisferi sud a entrenar i tecnificar, encara que també ens visiten clubs regionals. Així mateix, comentar el visitant o vianant, un client que només ve a veure la neu, que no esquia, per a qui tenim àrees específiques per a ells. I finalment el client estudiantil, sobretot perquè aquí a Argentina és molt habitual que els estudiants que ja han cursat la seva educació secundària ens visitin. Per a aquests últims ja tenim programades activitats especials.

I la seva procedència?
El 80% del nostre client és argentí, seguit de lluny pel brasiler i el d'altres països de la zona. A Catedral l'esquiador de llarga distància és molt poc freqüent. Poden visitar-nos nord-americans o europeus, però no són percentatges per a res significatius.

Quina és la mitjana de dies per temporada a Catedral?
Uns 90 dies. Comencem a principis o mitjans de juliol, normalment la segona setmana, i finalitzem l'última de setembre, encara que a vegades arribem a la primera d'octubre.

A Catedral es trepitgen tots els traçats diàriament?
Mentre hi hagi neu suficient i en condicions, i si el trepitjat beneficia les condicions de la neu, llavors es trepitgen totes les pistes diàriament. Això és així excepte en condicions excepcionals que, per raons climàtiques o tècniques, ens ho impedeixin.

Xarxes socials a part, per a quan una app per a mòbils de Catedral amb la qual facilitar informació precisa i actual als clients?
Precisament estem treballant en una aplicació nova que entrarà en fase de proves a finals d'aquesta temporada, amb l'objectiu d'entrar en ple funcionament la temporada vinent.

Per als que no coneixen Catedral, què en destacaria?
Les dimensions i diversitats de la muntanya de Catedral són les més grans de Sud-amèrica. És un centre d'esquí que avui dia segueix sent el més important de la regió i es destaca per això: per la quantitat de pistes, de mitjans d'elevació i per l'amplitud de la muntanya, així com la diversitat de paisatges i ambients que ofereix. Hi ha pistes d'alta muntanya, amples i sense bosc, amb unes vistes increïbles sobre el llac NauelHuapi, el llac Gutiérrez i sobre la serralada dels Andes. Alhora ofereix sectors amb bosc, amb camins o pistes, amb un entorn totalment diferent de l'anterior. I finalment àmplis sectors fora pista, dins el domini i en els seus marges, com poden ser els sectors de la Llacuna o la Palmera, al sud i nord del perímetre del centre, però així i tot dins l'àrea del centre.

Un missatge final per als nostres lectors...
crec important recordar que aquest any Catedral s'estrena amb la seva primera Competició Internacional FIS, el Snowboard crossWorld Cup, a celebrar els dies 9 i 10 de setembre.

I finalment, els convido a considerar viatjar fins a l'Argentina per esquiar. Pot semblar una destinació exòtica, però val la pena venir a conèixer el que són els Andes, amb vistes espectaculars i complementat amb la nostra hospitalitat. Ho passaran bé i qui ho provi estic convençut que voldrà repetir.

QÜESTIONS PERSONALS

Quan i on va començar a esquiar?

Vaig començar fa 10 anys, el 2007, en aquesta mateixa muntanya, quan vaig venir a viure a Bariloche. En el meu primer hivern vaig començar amb l'snowboard. Així va ser el meu primer contacte amb la muntanya.

Quina seria la seva estació de referència?
Moltes vegades penso a Sierra Nevada, a Espanya, per qüestió de perfils de públic que reben i per la vinculació amb la ciutat que té als seus peus, Granada, igual que Catedral la té amb Bariloche, i perquè té similituds en qüestions geogràfiques.

I una pista o racó de Catedral que li agradi especialment?
M'agrada molt pujar pel telecadira Militars i fer un descens per pista Lucky i el camí de Nexe per enllaçar amb Militars de nou. Per a mi és un passeig que em permet observar el tall de Cerro Catedral, seguir amb totes les seves vistes i panoràmiques, prendre velocitat en Lucky i finalment entrar en aquest bosc de Llengües que tenim a la muntanya. Et permet fer-te una idea de com està la neu a la zona alta i com estan les pistes i camins en general.

Què el molesta més quan esquia, el vent o la boira?
El vent.

El millor i el pitjor de la seva feina?
El millor és treballar en equip amb gent que sap molt de les seves tasques i que estima a la muntanya. ¿El pitjor? No poder disposar de suficient temps per gaudir esquiant de la muntanya, ha, ha!

Entrevista original d'Ivan Sanz publicada i confeccionada per a Lugaresdenieve.com

Més informació:

Les 10 coses que has de saber de Cerro Catedral en aquest enllaç.
Web de Cerro Catedral: www.catedralaltapatagonia.com
Àlbum de fotografies de Cerro Catedral en aquest enllaç.
Altres articles: Catedral Alta Patagonia, el santuario de los esquiadores en Sudamérica

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny