Entrevistes

"Amb la plataforma de Soldeu tots hi guanyem".

David Hidalgo Director general a Ensisa-Grandvalira

David Hidalgo,director general,Ensisa,Grandvalira
David Hidalgo
El passat mes de maig David Hidalgo va ser nomenat director general de Grandvalira Ensisa, fins al moment ocupava el càrrec de director general adjunt. L'anterior director, Conrad Blanch passa a ser membre del consell d'administració d'Ensisa i director de projectes estratègics. Hidalgo amb àmplia formació i molta experiència en el sector haurà de lidiar amb una etapa convulsa a causa de les friccions amb la veïna Saetde. Recordem que Ensisa i Saetde són les dues empreses que gestionen els dominis de Soldeu El Tarter i Pas de la Casa Grau Roig respectivament, i que al seu torn formen el domini esquiable de Grandvalira.
 
La nova passarel·la de Soldeu, la continuïtat de Grandvalira com a domini conjunt i el gran repte de l'organització de les Finals de la Copa del Món d'Esquí Alpí marcaran els dos pròxims anys de la gestió del nou director.
 
Com es presenten les festes de Nadal a Reis?
David Hidalgo. De moment bé, veient la neu que ens va caient, els senyals positives que ens arriben dels hotels i dels operadors turístics pel que fa a reserves podríem dir que els "astres s'han conjuntat", és a dir molt bones perspectives.
 
Vaig directe a un tema candent. Com està la relació amb l'estació veïna del Pas de la Casa-Grau Roig?
Com sabem, des del mes de juny, quan es va anunciar la voluntat de la dissolució de la societat conjunta de Nevasa per part de Saetde, tenim clar que es farà efectiva en el 2019, en conseqüència, aquest hivern no notarem res. S'està treballant mitjançant una comissió a tres bandes; Saetde, Ensisa i Nevasa per gestionar de manera ordenada aquesta complicada situació i que el client no surti perjudicat.

Aleshores podem pensar que més enllà del 2019 l'esquiador podrà comprar un forfet per esquiar a les dues estacions?
Aquest és l'escenari més lògic en el qual treballem tots, ja que avui en dia posar barreres al client no té sentit.
 
Així Soldeu-El Tarter (Ensisa) està per continuar amb Grandvalira?
Si si, evidentment, hem cregut en això des del principi. Per tant, creurem a Grandvalira encara que sigui en un format diferent.
 
Com estan les obres de la plataforma de la pista Avet?
Han finalitzat el "Jet-Grouting", una tècnica per a la consolidació del terreny. Actualment s'ha iniciat la fonamentació per micropilots i s'escometrà en breu la part del pàrquing. La velocitat d'execució és el doble del previst, estem en "timing" i se seguirà treballant fins i tot a l'hivern.

Estarà la passarel·la acabada a temps per a les Finals de la Copa del Món de 2019?
Han d'estar-ho, l'escenari alternatiu no existeix. La data de finalització està prevista per a novembre de 2018, tot i que se seguirà treballant en els acabats i en l'aparcament subterrani fins a març de 2019, data d'inici de la competició.
 
Es manté el pressupost de 24M inicialment previst?
De moment si, encara que poden sortir imprevistos, sobretot en la fase actual de consolidació de terreny.
 
La Federació Internacional d'Esquí (FIS) volia la plataforma?
D'això s'ha parlat molt, la FIS no és que volgués la plataforma, sinó que va fer una sèrie de recomanacions al 2012 i entre elles assenyalava que necessitàvem més espai, "la pista està molt bé però si voleu continuar organitzant proves de primer nivell mundial heu de millorar l'arribada" van apuntar que calia millorar la seguretat i disposar de més espai en l'arribada a causa de totes la infraestructures que es necessiten en una cursa de Copa del Món. Això ho vam entendre clarament i vam veure que l'única solució per guanyar espai era crear la plataforma per sobre del riu.
 
Havíem entendre'ns amb un privat i les negociacions van ser llargues i complexes. Amb la plataforma solucionem tres problemes; la continuïtat a la Copa del Món, l'augment de les places de pàrquing i convertir a Soldeu en un peu de pista. Tot això amb les màximes precaucions en l'impacte ecològic a l'entorn.

La plataforma ha estat el detonant del trencament de Grandvalira?
Això cal preguntar-ho a qui ha activat la dissolució de la societat Nevasa. Per a nosaltres des del punt de vista de projecte no hauria de ser un motiu de trencament, ja que la infraestructura millora l'espai esquiable per a tothom, a més amb el model de distribució d'ingressos que tenim actualment quan un esquiador entra, independent per on entra , Saetde percep el 53% i nosaltres el 47%. En conclusió, si a Soldeu hi ha més entrades, tots guanyem.
 
Què representa les Finals de la Copa del Món 2019 per Soldeu el Tarter i per Andorra?
És un reconeixement a la capacitat organitzativa i la qualitat de les instal·lacions, és una mostra de confiança de la FIS. Organitzar una final de la copa del món et posa en la "Champions" de les estacions d'esquí a nivell mundial i és un reconeixement internacional. Representa també un repte ja que estem parlant de l'esdeveniment més important del món de la neu després dels mundials i els Jocs Olímpics. Per Andorra, un cop més, representa un segell de qualitat, si els millors del món poden venir a competir a Andorra, amb més raó vindrà el client.

Quines possibilitats futures d'ampliació té el domini esquiable de Soldeu i el Tarter?
Tens diverses àrees; la zona d'Encampadana, les valls de darrere la zona de Canillo. El futur no passa tant per obrir zones noves sinó per millorar la qualitat del domini actual; remuntadors ràpids/eficients i qualitat en la restauració. Més confort i comoditat sense perdre l'autenticitat de muntanya.
 
Hi ha un nou pàrquing Vip? Ens ho explica?
Està incorporat dins d'un projecte que vam iniciar fa un temps el 'Grandvalira Mountain Club' amb serveis Premium, com consergeria privada, comoditat d'arribada a l'estació, prioritat en restaurants, prioritats en accessos. La idea és millorar el servei a aquest tipus de clients en els punts previs comentats. És una cosa limitat en nombre d'usuaris/prescriptors (més o menys un centenar), model aspiracional, no és tant un objectiu de xifra de negocis sinó d'imatge i de posicionament.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny