Entrevistes

"He arribat a la conclusió que les millors esquiades són sempre amb mal temps"

Jordi Martínez Ambaixador de Diaridelaneu.cat

jordi martinez,ambaixador,diaridelaneu.cat
Jordi Martínez
Jordi, des de quan ets ambaixador? Com va anar?
Des de la temporada passada. En Bernat Baylina, responsable comercial de SkiPallars i bon amic, em va comentar que Diari de la Neu buscava un ambaixador a les estacions del Pallars Sobirà i que creia que jo donava el seu perfil.
Per mi va ser una alegria i una sorpresa, perquè ja coneixia Diari de la Neu a través de les xarxes socials i m'havia agradat molt el seu perfil proper i l'enfocament que donava a les seves publicacions.

Et pregunten alguna cosa els altres esquiadors quan veuen que portes logotipades diferents marques?
Vull pensar que he pogut ajudar una mica a la difusió del Diari de la Neu i Skitude al Pallars Sobirà. Tot i que hi ha molta gent que ho coneix, em pregunten si sóc periodista o quin reportatge estic fent. També m'he trobat gent que em demana informació sobre què fem i quina és la nostra funció.

Quan vas començar a esquiar i en quina estació?
Vaig començar tard, a 20 anys, sobretot a Soldeu i Masella, però quan vaig conèixer el Pallars Sobirà vaig saber que estava a casa.

Quina és la teva estació habitual per esquiar?
Habitualment a Espot, però per proximitat també Port Ainé i Baqueira. A més a més, la meva filla competeix al circuit Interclubs amb l'Espot Esqui Club, així que durant la temporada acabo voltant per la majoria d'estacions catalanes.

Quina és la pista que més t'agrada d'aquesta estació? I perquè?
Per a mi Espot té tres pistes especials, per una banda La Pala, a l'ombra de la Pala d'Eixe cim que presideix tota l'estació, ample, amb molt bona neu, i que permet algun fora pista divertit.
Després la Tres, una pista que no té innivació artificial i que no acostuma a trepitjar-se. Es baixa poques vegades durant la temporada, però el dia que es baixa vol dir que hi ha paquet!
I per últim l'Estadi, els corredors que hi han esquiat l'estadi saben que és una pista perfecte per a competicions, exigent i amb bona pendent.

Quina estació t'agradaria visitar en el futur?
En els últims dos anys he visitat SaasFee i Dolomiti, aquest any aniré a St Anton am Alberg, les següents destinacions que voldria visitar serien USA o Canadà i Japó. (Toca fer molta guardiola!).

A què et dediques habitualment quan no esquies?
Treballo a una fàbrica de vidre arquitectònic com a responsable administratiu.

Quan no esquies però tens estones de lleure, quines altres aficions tens?
M'agrada molt la muntanya. A l'hivern esquio, a l'estiu camino, corro, volto, faig btt, però sempre a prop de la muntanya.

Segueixes la competició? I quina és la modalitat o prova que més t'agrada?
Reconec que molt poc, no sóc un bon teleespectador. M'estimo més posar-me els esquís, les botes de muntanya o agafar la bici, que quedar-me davant la tele.

Diga'ns quin és el teu esquiador de referència? I esquiadora?
Tinc una edat. No hi ha esquiador com l'Alberto Tomba, tot un clàssic i un referent. Dels actuals, crec que Mikaela Schiffrin està fent una molt bona feina.

En l'àmbit personal quan esquies: què et fa gaudir més? La velocitat, la neu verge, la tècnica?
Res de tot això. És la llibertat d'estar a la muntanya. Un dia faràs forapistes, un altre passaràs portes, i el tercer faràs skimo.
Quin és millor? Tots tres! Al final, el pitjor dia d'esquí, segur que es el millor dia de la setmana, i amb diferència.

Ets més de teleesquí o de telecadira?
Telecadira!

Què et molesta més a l'hora d'esquiar, el vent o boira?
He arribat a la conclusió que les millors esquiades són sempre amb mal temps. Aquells dies de boira o vent poden amagar grans dies d'esquí.

Explica'ns un record màgic sobre els esquís, aquell moment que no pots oblidar i que sempre més recordaràs
El dia que vaig provar el Vist CO2 a les Angles. Un final de temporada amb la pitjor neu possible, pluja i mala visibilitat. En Quim Frigola, en aquell moment responsable de VIST a Espanya, em va dir: confia en aquest esquí, oblida com està la neu, i segueix-me fent el que jo faig. Guardo aquella esquiada com una de les millors que vaig fer mai, i tot i que he tingut altres esquis, aquells CO2 els guardo com una joia.

Un missatge final per als lectors d'aquesta entrevista...
Tenim la sort de viure en un país meravellós, tenim un Pirineu esplèndid amb grans estacions d'esquí, gaudim-ho. Pugeu a pistes, i gaudiu del nostre Pirineu.

Si voleu seguir Jordi Martínez a les xarxes socials a instagram: @jordifmartinez

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny