Entrevistes

"Esquieu tant com pugueu. Faci el temps que faci, allà dalt tot és millor"

Sergi Pujol Ambaixador de Diaridelaneu

sergi pujol,ambaixador
Sergi Pujol, a primer terme, amb altres ambaixadors del diaridelaneu
Sergi, des de quan ets ambaixador?
Doncs sóc el rookie de l'equip! En formo part des de gener de 2018.

Et pregunten alguna cosa els altres esquiadors quan veuen que portes logotipades diferents marques?
La veritat que aquesta primera temporada no massa. Recordo només un parell d'ocasions i en totes dues em van "usar" com a punt d'informació en qüestions relacionades amb l'estació en la qual era en aquell moment, casualment Les Angles en ambdues.

Quan vas començar a esquiar i en quina estació?
Vaig iniciar-me de manera tardana, pel meu gust, quan tenia 15 anys i va ser a Masella. En aquella època cursava 2n de Batxillerat i va ser durant la típica setmana blanca.

Quina és actualment la teva estació habitual per esquiar?
Habitualment, la meva base d'operacions són les estacions de Les Neiges Catalanes i, dintre de totes elles, la que més quilòmetres i hores gaudeixo sol ser Les Angles. Així i tot, esquio suficients dies per a poder gaudir-les totes i per sort cadascuna de les estacions del grup té el seu encant.

Quina és la pista que més t'agrada de Les Angles? I per què?
No sóc de preferències, sóc un esquiador que es mou molt per sensacions. Un dia puc passar-ho bé com un nan en una vermella de les que ratllen el negre i al següent ser feliç com un bebè en una blava ben ampla. Parteixo de la base d'intentar gaudir al 100% cada una de les baixades, tot i que les verdes... aquestes les obviem. Si el que voleu és un nom, Les Esparviers a Les Angles, encara que potser és una mica trampa, ja que el record és molt recent d'un dia amb una neu èpica. Negra ben parida tot i la remada en finalitzar-la.

Quina estació t'agradaria visitar en el futur?
La llista seria interminable, però tinc especial predilecció per Canadà, tot i no conèixer-ho. Potser el dia que hi vagi es perd el que tinc idealitzat. A "males", tenim uns Alps molt extensos i variats.

A què et dediques habitualment quan no esquies?
A treballar de quelcom que no em fa feliç però em permet, en el poc temps lliure que tinc, a gaudir del que realment m'agrada. Actualment treballo com a Responsable de Delegació d'una empresa francesa.

Quan no esquies, però tens estones de lleure, quines altres aficions tens?
Doncs qualsevol que estigui relacionada amb esports i contacte amb la natura. "Practico" el surf o millor dit, intento practicar-lo, les sortides per muntanya i des de fa mig anyet m'he iniciat en la BTT.

Segueixes la competició? I quina és la modalitat o prova que més t'agrada?
Sincerament no gaire, però tota retransmissió que enganxo, sigui la modalitat que sigui, la veig de cap a peus. El problema principalment és la manca de temps.

Qui és el teu esquiador de referència?, i esquiadora?
TedLigety en alpí i CandideThovex i EnrikHarlaut en freestyle/freeride. En noies, per descomptat, LindseyVonn en alpí i KellySildaru en freestyle.

En l'àmbit personal quan esquies: què et fa gaudir més? La velocitat, la neu verge, la tècnica...
Totes. La velocitat em surt sola i em fa gaudir d'un esquí més fluid. La neu verge és un somni i objectiu alhora, ja que no la domino. I la tècnica és una obsessió que molts dies d'esquí em fa la guitza i no em deixa acabar de gaudir, ja que sempre veig gent que esquia millor que jo i els vull imitar.

Ets més de teleesquí o de telecadira?
Telecadira, sempre que vagi a una velocitat decent. Si no és així, prefereixo el teleesquí i continuo estant en contacte amb la neu.

Què et molesta més a l'hora d'esquiar, el vent o boira?
La boira! Em marejo.

Explica'ns un record màgic sobre els esquís, aquell moment que no pots oblidar i que sempre més recordaràs
Quan vaig tornar a esquiar després d'una parada de 10 anys inexplicable. A Arcalís amb la meva xicota.

Un missatge per als lectors d'aquesta entrevista
Esquieu tant com pugueu!!! Tots, tots, cada dia d'esquí té quelcom diferent de l'anterior, sempre amb alguna anècdota, segur. I faci el tems que faci, allà dalt tot és millor.

Més informació projecte ambaixadors en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny