Entrevistes

"Amb el circuit Audi quattro Cup està en joc el futur de l'Esquí Alpí de competició de tot un país"

Cristian Masdeu Director tècnic de la Molina Club d'Esports (LMCE)

Cristian Masdeu
Cristian Masdeu
El director tècnic de la Molina Club d'Esports (LMCE), Cristian Masdeu, és el responsable d'organitzar la primera de les sis proves que completen el circuit d'esquí alpí U12 / U10 Audi quattro Cup de la RFEDI de la temporada 2018-19, que arriba al seu 11è edició.
El circuit d'esquí alpí de l'Audi quattro Cup arrenca el dissabte 26 de gener a La Molina amb la XXIII edició del ja reconegut Trofeu Pista! Pista!, una cursa del calendari de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i del circuit Audi quattro Cup de RFEDI per a les categories U10 i U12.

Què suposa ser un dels clubs amfitrions d'una carrera AQC?

Que la RFEDI avali la capacitat organitzativa del club i confiï en nosaltres per organitzar un dels esdeveniments del circuit AQC suposa un orgull per a tota l'entitat.

Creus que la AQC és un puntal important de cara a fomentar l'esquí de base?
Sens dubte el circuit AQC té una missió molt important, ja que està en joc l'afició i el volum del futur de l'Esquí Alpí de competició de tot el país. Les diferents cites del circuit es converteixen en competicions amb gran repercussió i ajuden a fomentar la base a cada zona.

La festa posterior a la competició és un plus per als i les esquiadores?
La festa posterior aconsegueix que l'esdeveniment no acabi en pistes sinó que hi hagi una nova trobada entre esportistes i famílies. És bonic que els clubs es relacionin també allunyats del cronòmetre i en un entorn festiu. El nostre esport és individual però es gaudeix millor en companyia! Això sí, cal no oblidar que la festa és espectacular però que el que vulgui arribar lluny en aquest esport no pot creure que per pujar al podi en les categories inferiors ja ha aconseguit part del camí. Després arriben unes categories importants on el treball i els mèrits passen més desapercebuts.

Està tot el club implicat en l'organització de l'Audi quattro Cup a La Molina? És un plus de motivació que formi part d'aquest circuit?
La nostra carrera es desenvolupa gràcies a l'esforç de la junta directiva, dels/les voluntaris/es i de l'estació d'esquí de La Molina que dedica el seu temps a aconseguir que l'esdeveniment ofereixi la qualitat més gran possible. Que formi part del circuit motiva a aconseguir que la feina estigui a l'altura del que s'espera en aquestes cites. Segur que aporta un valor afegit.

Els valors d'Audi quattro Cup són la diversió i la competició. Per què creus que aquests valors són importants en l'esquí de base?
L'esquí de base passa per categories en què l'esportista té entre 8 i 11 anys. En aquestes edats la diversió és el que desperta la curiositat i la competició el que ha de despertar la seva passió per la neu.

El club LMCE és un històric en l'organització d'esdeveniments per a aquestes edats i un club potent que actualment té a tres dels seus esportistes en l'elit dels esports d'hivern i competint amb la RFEDI: Núria Pau, Quim Salarich i Albert Ortega. Aquest any, a més, l'esdeveniment comptarà amb la presència d'una de les millors esquiadores d'esquí alpí de tots els temps, Carolina Ruiz, que anirà a la Molina per animar els joves esportistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny