Entrevistes

'Més de 95.000 esquiadors han gaudit de la neu durant les vacances de Nadal i Reis a Les Neiges Catalanes'

Antonio Martín Responsable comercial Les Neus Catalanes

antonio martin
Antonio Martín
antonio-martin-les-angles-mermet-dome-foto-ist
Antonio Martín a Les Angles el passat 31 de desembre (Foto: IST).

"Espectacular" és la paraula amb la que resumeixen les vacances nadalenques els responsables de comunicació i màrqueting de Les Neus Catalanes. Els números reflecteixen un augment notable d'esquiadors arribats de banda i banda de la frontera, amb un augment d'amants de la neu que arriben des de Girona, Barcelona i el nord d'Espanya. El posicionament dels Angles com a estació-total i l'oferta d'oci, gastronomia, termalisme i esquí, amb preus assequibles i un nivell de qualitat molt alt, s'han convertit en els principals punts a tenir en compte a nivell de fidelització. Víctor Riverola entrevista Antonio Martín, director de l'oficina de turisme de Les Angles i membre de l'equip de comunicació de Les Neiges Catalanes.

Com valoren des de Les Neiges Catalanes la campanya de Nadal, Cap d'Any i Reis?
Ha estat una campanya realment espectacular, amb un augment de la venda del forfet de temporada d'un 45% online i d'un 5% en les oficines de Barcelona. Estem parlant d'un augment de 50% en les vendes de forfets de temporada, una dada que poques agències de comunicació podrien somiar avui en dia, un èxit que celebrem amb alegria. La campanya de Nadal a Reis ha estat molt positiva, amb una ocupació que gairebé ha fregat el 100%. El bon temps i la qualitat de la neu han ajudat, sense cap dubte, a assolir una gran afluència. Estem molt satisfets ja que per molt poc no hem arribat als 100.000 forfets venuts, una xifra realment important per a nosaltres.

Aleshores, podem afirmar que de moment, els objectius s'estan complint millor que la passada temporada?
De moment si, ja que més enllà de l'esmentat augment del 50% en la venda de forfets de temporada, en diverses estacions s'han fregat els 10.000 esquiadors per dia, des del 24 de desembre a el dia 6 de gener. Font Romeu-Pirineus 2000 i Les Angles han batut records per Nadal. La temporada passada vam inaugurar com vam poder a finals de novembre, amb molt poca neu, i vam passar un Nadal sota mínims, va ser realment complicat ja que no va nevar amb certa intensitat fins a mitjans de gener. Aquest any, tot i que no hi havia neu al poble, a les pistes l'ambient ha estat i és 100% d'hivern, amb molt fred a les nits i una neu que s'ha pogut mantenir en molt bones condicions. Poder fabricar neu ens ha ajudat a mantenir les estacions amb molt bon aspecte, amb gruixos que no estan gens malament, tot i que si que és cert que si baixen les temperatures i cau una bona nevada a partir de dijous que ve dia 9 de gener, l'aspecte de l'altiplà del Capcir, l'Alt Conflent i l'Alta Cerdanya canviarà completament.

cues-accessos-les%20angles-telecabina-les%20pellerins
Accés telecabina Les pellerins de Les Angles el passat 31 de desembre (Foto: IST).

A nivell general, totes les estacions han obert amb bons gruixos, donant el millor de si , creus que l'esquiador està valorant l'esforç que feu?
Fem tot el que podem i més, i és una cosa que l'esquiador agraeix. Gràcies a les precipitacions de finals de novembre, les baixes temperatures i a l'excel·lent treball de personal encarregat del manteniment de les pistes les estacions han obert en unes condicions òptimes per a l'esquí i tot aquest esforç és reconegut i molt apreciat per l'esquiador. Aquesta temporada tenim tres màquines noves,  amb uns pisters capaços de fer meravelles a la nit.

Si parlem de fidelització, segons diverses notes de premsa, s'ha notat l'augment del nombre d'esquiadors que arriben a les vostres estacions des de l'altre costat de la frontera. Com valora vostè aquest augment?
De forma molt positiva, ja que és el resultat de molts anys de treball. A poc a poc anem pujant, col·locant-nos dins de les millors estacions del Pirineu Oriental. Som el que som i tenim el que tenim, som plenament conscients i s'ha de treballar molt dur per transmetre missatges que emocionin, que sedueixin, que arribin a l'esquiador i al visitant. Tenim la gran sort que el client que ens arriba des de l'altre costat de la frontera és un dels nostres grans actius, ja que la clientela catalana representa gairebé un 25% del volum total d'esquiadors i poc a poc, el nombre d'esquiadors catalans a les nostres pistes augmenta. És una molt bona notícia.

El màrqueting emocional és indispensable a l'hora d'oferir emoció i sensacions. Quins valors afegits destaquen els vostres clients un cop tanquen les pistes?
Volem que els nostres visitants se sentin com a casa i per aconseguir-ho hem d'oferir un producte complet, oferint alternatives d'oci més enllà de l'esquí. L'après-ski és molt important ja que en una família de 4 persones gairebé sempre hi ha una persona que no és esquiadora, o que no gaudeix tant esquiant, és per això que intentem que tota la família gaudeixi de la muntanya amb activitats com les raquetes de neu, l'Snake Gliss (trineus en línia baixant 6km al tancar les pistes), el nou balneari Angleo, senders temàtics, bars adaptats per a famílies amb nens com les pistes de bitlles (Bibiche) i un llarg etc. La millor manera de seduir és oferir qualitat i afecte a l'esquiador, aportant valors afegits que entretinguin a petits i grans. Fa uns anys, els esquiadors venien a esquiar i molts marxaven a casa al tancar les pistes. Ara molts es queden gracies de la gran oferta lúdica que tenen a la seva disposició en la majoria de les nostres estacions.

font%20romeu-telecadira-roc-calme-foto-IST
Telecadira Roc de la Calme de Font Romeu en primer terme i Cambra d'Ase al fons en una imatge del cap de setmana previ a les vacances de Nadal (Foto: IST).

Si parlem de casa seva, Les Angles, com han viscut les vacances de Nadal?
Per Les Angles ha estat una campanya excepcional. A Les Angles es viu el Nadal d'una manera molt especial, amb una infinitat d'activitats dedicades a les famílies amb nens. La gran afluència d'esquiadors, el bon temps i la neu en molt bon estat han ajudat a tenir una ocupació de gairebé el 100% durant totes les festes.

Quin feedback ha rebut el nou telecabina de Les Pellerins?
El nou telecabina és un actiu molt apreciat pels nostres clients. Les noves cabines són silencioses i ràpides i ens ajuden a oferir una nova imatge a l'estació, més moderna i puntera. És la inversió més important de la temporada, juntament amb la compra de tres noves màquines, nous canons de neu i la millora en molts carrers de la vila.

La proximitat, la comoditat, el respecte pel medi ambient, la gastronomia... El client cada vegada exigeix ​​més grans valors afegits com pot ser el menjar millor en pistes?
Està clar que la proximitat de la frontera i les segones residències de molts catalans establerts a la Cerdanya i el Capcir ajuden a que l'afluència d'esquiadors augmenti, sobretot durant el Nadal. A Les Angles ho hem notat moltíssim. El client és molt exigent però nosaltres en som molt més amb nosaltres mateixos. Avui en dia és molt important la gastronomia tant enmig de les pistes com a peu de pistes. Nosaltres tenim cura moltíssim la fusió entra les cultures catalana i francesa, aportant plats i receptes tradicionals, treballant sempre amb productes de la zona i en molts casos, 100% ecològics. Hi ha que tenir molt en compte el respecte pel medi ambient, les certificacions que rebem a nivell de bio-sostenibilitat i la cura per l'entorn natural que ens envolta. Tenim molt clar que l'esquiador vol menjar bé, a bon preu, amb una oferta de qualitat, un entorn natural de gran bellesa i si pot ser, envoltats per pistes en perfectes condicions. A nivell gastronòmic, en la majoria d'estacions de Pirineu estan realitzant una excel·lent tasca i nosaltres treballem per tenir més de deu restaurants de muntanya entre els millors de tot el Pirineu francès.

cambra-aze-esquiadora-rhodos
Esquiadora per la pista Rhodos de Cambra d'Ase el passat 15 de desembre (Foto: IST).

Ens sap molt greu que Puyvalador encara no hagi obert...
Dins de Les Neiges Catalanes, hem de apreciar i aplaudir l'enorme esforç realitzat per Puyvalador per tornar obrir l'estació. Que encara no ho hagin obert per manca de neu en la seva base és una llàstima, esperem que amb les nevades que anuncien pròximament puguin obrir el més aviat possible.

Com es presenta el Garosnow, un dels festivals musicals més importants de al sud d'Europa?
Tenim moltes ganes que arribi el cap de setmana del 10 al 12 de gener. Ja som a la vuitena edició del festival Garosnow, un festival musical d'altitud que es deixa sentir a tota l'estació. A les pistes hi haurà deejays que ajudaran a entrar en calor als esquiadors, preparant-los per els concerts i les sessions del dissabte nit a la sala d'actes sota l´Angleo. Penseu que venen més de 2.000 persones per escoltar els deejays més de moda a França en aquests moments. El Garosnow és un dels festivals de música electrònica amb major afluència de públic de tot el Pirineu francès, demostrant que la música i l'esquí formen un binomi molt especial.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny