Entrevistes

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"

Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

rosa carcasona,boi taull
Rosa Maria Carcasona
Rosa, des de quan ets ambaixadora del diaridelaneu?
Doncs ho sóc d'aquesta temporada 2019-2020, però ja col·laborava amb el diari des de la temporada passada.

Et pregunten alguna cosa els altres esquiadors o surfers quan veuen que portes logotipades diferents marques?
Sí, i es fixen molt en la jaqueta HellyHansen i els logotips que hi porto serigrafiats. Cada vegada que visito alguna estació sempre hi ha algun esquiador que s'interessa per alguna de les marques impreses. A Formigal es van interessar per Skitude, a Cambra d'Ase per Lugaresdenieve i a Boí Taüll per l'agència de viatges Pirineu Evasió. També et demanen quin és el nom i el model del pantaló o la jaqueta.

Quan vas començar a esquiar i en quina estació?
Vaig començar a La Molina. Tenia 9 o 10 anys. M'hi va portar el meu pare i recordo que em va portar a Pista Llarga. Vam fer una mica de "cunya" per la part baixa i de seguida em va portar més amunt. Si no recordo malament era Quatre Camins, ell va anar tirant avall i a mi em va deixar allà dalt, i dient-me que m'espavilés per seguir-lo. No ho vaig passar massa bé, no, ha, ha, ha!

Quina és actualment la teva estació habitual per lliscar?
Una mica totes, però per proximitat acabo visitant totes les de les dues Cerdanyes.

Alguna pista en especial?
A mi m'agrada molt l'esquí nocturn, trobo que ho fa diferent, però en general m'ho passo molt bé en pistes blaves i que no estiguin massificades. M'agrada el fet de poder baixar tranquil·lament, fent girs amples i gaudint de l'estat de la neu.

Quina estació t'agradaria visitar en el futur?
M'agradaria molt anar als Alps, en concret Chamonix i pujar a l'Aicuille du Midi.

A què et dediques habitualment quan no esquies?
Sóc agent de viatges i tinc una agència a Puigcerdà, on conjuntament amb la meva sòcia fem receptiu i emissor. A l'hivern portem grups escolars a esquiar a La Cerdanya i a l'estiu organitzem grups per fer activitats de lleure, entre moltes altres activitats. També viatges combinats per a particulars, escapades, viatges a mida, billetatge, etc

També veneu destins de neu a l'agència?
El nostre client "de neu o esquí" ja viu en una zona de neu i per tant no té el costum d'anar a esquiar a fora. El que si venem o oferim per aquest client de neu són els forfets de dia de totes les estacions de Les Neiges catalanes. Com a receptius sí que, com explicava abans, portem grups escolars a esquiar a La Molina i Masella.

Quan no esquies ni treballes, quines altres aficions tens?
M'agrada molt anar a la muntanya a fer senderisme amb un grup de companys de la Cerdanya. Ens estimem molt tot l'entorn que tenim i procurem conèixer-lo tant com podem.

Segueixes la competició? I quina és la modalitat o prova és la que més t'agrada?
Doncs si, m'encanta el "baixa com puguis" ! Ha, ha ha! El forapista sempre és bonic de veure i m'agrada tan si és amb esquís com en snowboard.

Qui és el teu esquiador/a o snowboarder de referència?
La MarionHaerty i la Núria Castán, totes dues competeixen en surf de neu al FWT.

En l'àmbit personal quan esquies: què et fa gaudir més? La velocitat, la neu verge, la tècnica...
Que faci un bon dia i la neu pols.

Ets més de teleesquí o de telecadira?
Telecadira, de tota la vida!

Què et molesta més a l'hora d'esquiar, el vent o boira?
Les dues coses són molestes, però crec que el vent.

Explica'ns un record màgic sobre els esquís o la taula, aquell moment que no pots oblidar i que sempre més recordaràs...
Doncs una esquiada conjunta que vam fer tota la colla d'amics del poble a La Molina. Deu fer uns deu anys i recordo que hi vam estar tot el dia. Era un dia que feia molt bon temps i hi havia bona neu. Estar amb els amics a la muntanya, gaudint de la companyia, fent bromes, esquiant junts i tot en aquell entorn va ser fantàstic.
I un altre dia fent esquí nocturn a Masella. Recordo especialment el moment d'arribar a dalt del telecadira, de nit, pocs esquiadors, aire pur, clar i net, una sensació de llibertat absoluta i una connexió total amb la muntanya.

Un missatge per als lectors d'aquesta entrevista.
Aprofiteu per a gaudir de la neu en totes les condicions i situacions: sols, en parella, amb amics o en família, i no només amb esquís, també en raquetes de neu o com més us agradi.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny