Notícia

Esquerdes al mig de la pista

Avui els esquiadors de la glacera de Saas fee s'han trobat amb una esquerda en una de les pistes

esquerda,glacera,saas fee
Esquerda en una pista a la glacera de Saas Fee Autor/a: Particular
Les glaceres sempre es troben en moviment i per aquest motiu pot passar el que avui ha succeït en una pista de la glacera de Saas Fee.


Que ningú s'ho prengui com una falta d'atenció dels pisters, perquè no és així. Les glaceres alpines, com les de tot el món, sempre es troben en moviment. Sigui avall per pes i gravetat, o amunt perquè es troben en regressió, el gel mai no és uniforme i actua com una massa o riu d'aigua gelada.

Al capdavall una glacera és un corrent molt lent de gel cobert de neu que s'adapta al moviment, i ho fa tant en superfície com per la zona de fricció al terreny que hi ha sota la massa. Cada dia es mou uns mil·límetres, o potser uns centímetres. Per descomptat que la climatologia del moment, del dia, o de la temporada en què ens trobem, juguen un paper determinant en el moviment. I quan apareixen normalment no avisen, perquè ho poden fer de cop, sense avisar. Amb molta sort i si tenim bona vista, el pont de neu que les cobreix pren forma i les podem arribar a intuir.

Avui els esquiadors de la glacera suïssa de SaasFee s'han trobat amb aquesta esquerda que els pisters ja havien identificat, senyalitzat i perimetralitzat. La imatge fa impressió, especialment si tenim present que hores abans de la seva aparició una trepitjaneus havia estat preparant la pista per a ser esquiada. Per cert, quina bona pinta. Això no impedeix que si mai decidiu esquiar en una glacera, sempre cal estar atents i no deixar-ho tot en mas dels pisters. El risc 0 no existeix.

La fotografia ens l'han fet arribar fa unes hores. Gràcies! Recordeu que si en alguna ocasió sou testimonis o espectadors d'alguna fotografia o notícia que considereu important de compar estarem molt agraïts de que ens la feu arribar al correu info@diaridelaneu.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny