Notícia

Excursions i travesses en 3D amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Un nou visor permet recrear els itineraris del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya

mapa-3d_travessa,Ull_de_ter-refugi_carança
Plànol 3D de la Travessa dels Tres Refugis Ulldeter - Carançà Autor/a: ICGC
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha publicat el nou visor Rutes de Catalunya en 3D, que proporciona una visualització personalitzada de les 757 rutes excursionistes i turístiques del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.


L’eina està pensada per planificar rutes des de casa, que es poden activar i pausar per observar i obtenir detalls. També es pot modificar el punt de vista de l’itinerari triat. Els que disposen de descripció la mostren a l’esquerra de la pantalla, juntament amb les dades de longitud, desnivell, altitud màxima i mínima i perfil del recorregut.

A més, s’hi poden afegir rutes pròpies mitjançant arxius en format .gpx, que és l’estàndard per emmagatzemar rutes recollides amb GPS. A la part superior dreta del visor, el botó “enllaça” recupera tant l’enllaç de la ruta dins del mateix visor com el codi html, que permet inserir la visualització dins d’una finestra en una pàgina web. Un cop triada la ruta, és possible exportar l’animació a un vídeo en format .webm, que es pot visualitzar a Google Chrome. A la part inferior dreta de la pantalla es troba el botó de geolocalització, que ubicar el tram en l’escenari.

L’eina té d’altres utilitats com la  tria entre diferents mapes base (ortofoto, topogràfic, topogràfic clàssic, relleu i geològic) i capes addicionals d’informació (toponímia, allaus, esllavissades, o híbrid). La cartografia d’allaus i la d’esllavissades tenen com a referència les dades publicades al Butlletí de Perill d’Allaus i a la Base de dades d’esllavissades. Tots aquests són productes de l’ICGC.

Per exemple:
 
Del refugi de Vallferrera al pic de Medacorba pels estanys de Baiau

Enllaç:https://visors.icgc.cat/rutes-catalunya/#42.565249/1.414708/6996/0/-45
Inici Alins (Pallars Sobirà)
Distància: 16.28 km
Desnivell: 1066 m
Altitud màxima: 2907 m
Altitud mínima: 1841 m

Travessa dels Tres Refugis 1. Ulldeter - Carançà

Enllaç: https://visors.icgc.cat/rutes-catalunya/#42.384380/2.227595/7783/360/-45
Inici Setcases (Ripollès)
Distància: 7.94 km
Desnivell: 773 m
Altitud màxima: 2610 m
Altitud mínima: 1837 m

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny