Notícia

Així és la nova Olla de Núria post covid

Carreres de muntanya. L’Olla de Núria s’adapta a la ‘nova normalitat’

runner,olla de nuria
Corredor a l’Olla de Núria 2019 Autor/a: Gerard Cordeiro
La pandèmia de la covid-19 ho condiciona gairebé tot, i les curses de muntanya no en són una excepció. Un dels esdeveniments que cada estiu tenia una alta afluència i repercussió era l’Olla de Núria. Enguany, però, la cursa que s’havia de celebrar el 14 de juny es va suspendre a causa del coronavirus.

Tot i que ja existia la possibilitat de competir en la cursa en qualsevol data de la temporada, però plantejant-ho com a repte i mitjançant l’alternativa tecnològica d’enregistrament via GPS, enguany Vall de Núria i el Centre Excursionista Vic han activat una nova versió amb un esperit més competitiu.

Ara del que es tracta és de fer l’Olla amb “cita” prèvia i amb menys corredors. En resum, els qui hi vulguin participar hauran d’escollir un dia comprés entre el 15 de juliol i el 15 d’agost. La inscripció és gratuïta i amb l’únic condicionant que la participació per dia està acotada a un màxim de 20 atletes. D’aquesta manera es garanteix una afluència no massificada i es fa un pas més en la compatibilitat d’aquesta carrera amb el fet que es desenvolupa dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. L’itinerari i les dates d’altres edicions havien generat, en alguna ocasió, un conflicte amb l’època de cria de la perdiu blanca.

Amb aquest nou format la inscripció, el seguiment i el control es fa per mitjà de la tecnologia de suport de l’empresa Live Trail. Aquesta empresa especialitzada en el cronometratge de curses trail, com ara la Salomon Ultra Pirineu i la Ultra Trail de Mont Blanc, permet un format de cursa que es basa en el registre autònom dels corredors.

Un cop enregistrats al web valldenuriavirtual.livetrail.run i concertada la data i hora segons disponibilitat, el corredor inicia la cursa. Aquesta s’enregistra mitjançant el GPS del mòbil o d’algun altre dispositiu similar i les dades queden enregistrades al sistema, i des d’aquest es mostren les taules de classificació de L’Olla de Núria. El mateix sistema es pot fer servir per a la cursa virtual del Camí Vell, en aquest cas sense calendari acotat.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial