Notícia

Així és la nova Olla de Núria post covid

Carreres de muntanya. L’Olla de Núria s’adapta a la ‘nova normalitat’

runner,olla de nuria
Corredor a l’Olla de Núria 2019 Autor/a: Gerard Cordeiro
La pandèmia de la covid-19 ho condiciona gairebé tot, i les curses de muntanya no en són una excepció. Un dels esdeveniments que cada estiu tenia una alta afluència i repercussió era l’Olla de Núria. Enguany, però, la cursa que s’havia de celebrar el 14 de juny es va suspendre a causa del coronavirus.

Tot i que ja existia la possibilitat de competir en la cursa en qualsevol data de la temporada, però plantejant-ho com a repte i mitjançant l’alternativa tecnològica d’enregistrament via GPS, enguany Vall de Núria i el Centre Excursionista Vic han activat una nova versió amb un esperit més competitiu.

Ara del que es tracta és de fer l’Olla amb “cita” prèvia i amb menys corredors. En resum, els qui hi vulguin participar hauran d’escollir un dia comprés entre el 15 de juliol i el 15 d’agost. La inscripció és gratuïta i amb l’únic condicionant que la participació per dia està acotada a un màxim de 20 atletes. D’aquesta manera es garanteix una afluència no massificada i es fa un pas més en la compatibilitat d’aquesta carrera amb el fet que es desenvolupa dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. L’itinerari i les dates d’altres edicions havien generat, en alguna ocasió, un conflicte amb l’època de cria de la perdiu blanca.

Amb aquest nou format la inscripció, el seguiment i el control es fa per mitjà de la tecnologia de suport de l’empresa Live Trail. Aquesta empresa especialitzada en el cronometratge de curses trail, com ara la Salomon Ultra Pirineu i la Ultra Trail de Mont Blanc, permet un format de cursa que es basa en el registre autònom dels corredors.

Un cop enregistrats al web valldenuriavirtual.livetrail.run i concertada la data i hora segons disponibilitat, el corredor inicia la cursa. Aquesta s’enregistra mitjançant el GPS del mòbil o d’algun altre dispositiu similar i les dades queden enregistrades al sistema, i des d’aquest es mostren les taules de classificació de L’Olla de Núria. El mateix sistema es pot fer servir per a la cursa virtual del Camí Vell, en aquest cas sense calendari acotat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots