Notícia

Tres morts en un accident d'un bus turístic a la glacera d'Athabasca

El vehicle 4x4 va bolcar en els accessos a la popular atracció turística de visita a la glacera


Un autobús turístic dels que recorre les glaceres més grans d'Amèrica de Nord, al Parc Nacional Jasper a Alberta (Canadà) ha patit un accident que ha provocat la mort de tres passatgers i n'ha deixat 24 de ferits, alguns de molt greus.

L'accident va passar dissabte a la tarda, quan el vehicle estava pujant per un camí rocós i costerut cap a la glacera d'Athabasca, dins del Parc Nacional esmentat. El bus va perdre el control i va bolcar.

L'autobús de la companyia Pursuit està especialment dissenyat per circular sobre terrenys relliscosos amb gel i va equipat amb pneumàtics de grans dimensions i finestres panoràmiques.

Una fotografia d'un transeünt publicada per la Canadian Broadcasting Corporation va mostrar que l'autobús vermell i blanc estava molt malmès. El vehicle estava bolcat sobre el seu sostre en una morrena de la glacera.

Dave McKenna, president de Banff-Jasper per Pursuit, que opera els recorreguts en el camp de gel de Columbia, va confirmar que els 22 vehicles tot terreny utilitzats per als recorreguts no tenen cinturons de seguretat. Estan dissenyats per no superar els 40 quilòmetres per hora.

Els vehicles es remunten a principis de la dècada de 1980, va dir en una conferència de premsa, però amb freqüència es modernitzen. Aquest és el primer incident greu que involucra un dels autobusos.

Segons un informe de la cadena CBC News, 14 passatgers van resultar ferits de gravetat i van ser traslladats a diversos hospitals d'Alberta en ambulàncies d'helicòpters.

L'informe diu que diversos hospitals a la província s'estaven preparant per rebre pacients, alguns en estat crític o greu, citant un portaveu dels serveis de salut d'Alberta.

La Reial Policia Muntada del Canadà està investigant la causa de l'accident amb el suport d'un analista de col·lisions. La glacera d'Athabasca és visitada cada any per milers de turistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny