Notícia

Les bicicletes i els reptes són per a l’estiu

Reptes sobre dues rodes. A l’estiu La Molina, Port Ainé i Valter ‘canvien’ esquís per bicicletes

DH,downhill,la molina,estiu,bikepark
Les bicicletes i els reptes són per a l’estiu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions de muntanya del Grup FGC obren un club a la plataforma Strava. I dins aquest club s'han organitzat diversos reptes amb premis.


L’any 2004 La Molina va obrir el seu bikepark. Des d’aleshores aquest parc se’l vincula sobretot a la pràctica del descens en bicicleta. El cert, però, és que sobre el terreny ofereix diversos circuits per a la pràctica del cros, la modalitat que més popularment es coneix com a bicicleta tot terreny.

Aquest estiu els responsables de l’estació cerdana proposen un seguit d’al·licients que ajudin al fet que la visita al parc i pedalejar sobre dues rodes ofereixin més diversió. I en un context postpandèmia, en el qual tot allò que sigui digital encara pren més força, la proposta demana assolir el repte virtual creat en aquest circuit de bicicleta de muntanya.

El circuit de cros d’11 quilòmetres de La Molina passa per diferents racons i boscos i combina trams de pistes forestals amb trams més tècnics tipus sender. Són el que tècnicament es coneixen com a single tracks. Els qui hi vulguin participar poden fer-ho enregistrant-se al club FGC Turisme Outdoor que s’ha creat dins la plataforma per a corredors i ciclistes de Strava. I un cop formalitzat l’ingrés al club i al repte en qüestió ja només caldrà presentar-se a l’inici del circuit, activar l’aplicació amb GPS que incorpora l’app Strava i començar a pedalar. L’objectiu? Aconseguir el millor temps d’entre tots els que participin en el repte. Hi ha diversos premis.

Però no només La Molina proposa aquests reptes sobre dues rodes dins la plataforma Strava. Les estacions d’esquí de Vallter i Port Ainé també ofereixen els seus propis reptes, però en el seu cas per als practicants de la bicicleta de carretera.

Així, des de Vallter 2000, ens proposen participar en la cronoescalada de 12 quilòmetres i 900 metres de desnivell de la carretera d’accés entre Setcases i el Pla de Morens (2.155 m). Compte, que estem parlant de rampes de fins al 15%. Recordar que l’estació de la Vall de Camprodon ha estat final d’etapa en la volta ciclista i és port de primera categoria.

En el cas de Port Ainé el repte s’inicia a la població de Rialp i finalitza a l’Hotel Port Ainé (cota 2.000). Un total de 19 quilòmetres, 1.200 metres de desnivell positiu, un pendent mitjà del 7% amb rampes que arriben al 13%. Els tres reptes sobre dues rodes finalitzen el 30 de setembre.

La-Molina-DH-bike-park-telecabina-foto-ivan-sanz

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny