Notícia

Novak Djokovic ja té una pista d'esquí amb el seu nom

L'estació bosniana de Jahorina ha donat nom a una pista d'esquí blava de nova construcció

Novak_Djokovic-jahorina-bosnia
Novak Djokovic ja té una pista d'esquí amb el seu nom Autor/a: Olimpijski centar Jahorina
Quantes vegades no hem parat atenció a una pista d'esquí pel fet que porta el nom d'una persona? Sovint es tracta del fundador de l'estació o un esquiador olímpic o personatge estretament vinculat al centre d'esquí en qüestió. Però no és tan habitual que porti el nom, posem per cas, d'un futbolista o d'un tenista. Aquest és el cas de l'estació bosniana de Jahorina, que ha donat el nom de Novak Djokovic a una pista de nova construcció. Us ho expliquem.


El tenista serbi NovakDjokovic ha estat homenatjat a l'estació d'esquí de Jahorina. Aquesta estació d'esquí de Bòsnia i Hercegovina, que va ser seu olímpica als jocs d'hivern de 1984 celebrats a Sarajevo, ha decidit reconèixer el tenista amb una pista blava de nova construcció. Es tracta d'un nou traçat obert el desembre passat i que està situat sota el nou telecabina Emir Kusturica, també inagurat el desembre de 2019.

Es tracta d'una pista blava d'una llargada d'una mica més d'1 quilòmetre equipada amb neu produïda i que segueix un traçat paral·lel al de la línia del nou telecabina. El passat 16 de juliol se'n va fer la inauguració oficial, per a la qual es va comptar amb la presència del tenista.

Djokovic, de 31 anys, és un bon esquiador i entre les seves aficions hi ha la pràctica de l'esquí, un esport que segons admet li reporta beneficis que l'ajuden a millorar el seu rendiment a les pistes de tenis.

Segons informa la premsa local, el centre olímpic del mont Jahorina també li ha cedit una parcel·la de 400 m² perquè hi pugui establir el seu refugi de desconnexió i relaxament.

Jahorina és una de les quatre muntanyes olímpiques que envolten Sarajevo on es van celebrar els Jocs Olímpics d'hivern de 1984. Les altres són Igman, Bjelasnica i Trebevic, algunes de les quals van servir l'any 1992 per encerclar i posar a setge la ciutat de Sarajevo. El Centre Olímpic Jahorina és considerat el més popular de la zona i cada hivern rep 150.000 esquiadors.

Vídeo de la pista enregistrat el gener passat.

https://twitter.com/WeAreTennisFR/status/1283673856511750146?s=20

https://twitter.com/WeAreTennisFR/status/1283673856511750146?s=20

https://twitter.com/WeAreTennisFR/status/1283673856511750146?s=20

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny