Notícia

5 articles per saber més sobre la producció de neu

Articles i entrevistes sense tecnicismes per conéixer millor com es fa la neu de canó

telecadira,cano,neu_produida-la_molina
Una "borrasca" de neu produïda sobre la pista Estadi de La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
Avui us presentem 5 bons articles i entrevistes publicades al diaridelaneu sobre la producció de neu. Visitem Baqueira Beret, La Molina i Masella i passem de puntetes per Cambre d'Aze.


vallter-cano-neu_produida
Un pister de Vallter protegeix un suport de canó amb un matalàs (Foto: IST).

La relació d'articles i entrevistes publicades sobre la producció de neu

1 • Com hem d'anomenar la neu de canó? Artificial, de cultiu, produïda o tecnològica?


Neu artificial, produïda, automàtica, de cultiu o tecnològica: són alguns dels noms més habituals que es fan servir al sector quan es parla de la neu de canó. Preguntem a 11 responsables d'estacions d'esquí quin mot fan servir per parlar de la neu de canó.
Tens l'article en aquest enllaç.

cano-neu_produida-la_molina

2 • Entrevista Jonatan López, responsable producció de neu a Baqueira


Jonatan López López és el màxim responsable de producció de neu a Baqueira. El vam entrevistar el març de 2016 i amb ell vam descobrir alguns dels "secrets" de la producció de neu a l'estació aranesa.
Tens l'entrevista en aquest enllaç.

3 • Entrevista amb Xavier Perpinyà de La Molina


La Molina va ser la primera estació d’esquí a l’Estat espanyol en instal·lar l'any 1985 una xarxa de canons de neu.  Des d’aleshores ha crescut i ha evolucionat. Actualment la xarxa és de 455 canons, 8 sales de màquines i 4 llacs. El responsable de que tot això funcioni fins fa tres anys era Xavier Perpinyà, actualment director de l'estació. El vam entrevistar i això és el que ens va explicar.
Tens l'entrevista en aquest enllaç.

4 • Entrevista amb David Sirvent de Masella


Tot i que Masella no va ser de les primeres estacions en instal·lar la neu produïda, el cert és que ha aconseguit ser un referent al Pirineu en aquests sistemes d'innivació. La neu de canó és una part fonamental de l'estació que gairebé sempre els permet ser la primera estació en obrir i la darrera en tancar temporada. Per això vam entrevistar el responsable del departament de neu produïda de Masella, en David Sirvent.
Tens l'entrevista en aquest enllaç.

masella-cano-neu_produida

5 • TTR8, seràs benvingut i desitjat


Crònica de la presentació del productor o innivador de neu de TechnoAlpin més eficient i sostenible. Es va fer a Masella el març de 2017 davant tots els responsables de producció de neu de les estacions d'esquí del Pirineu.
Tens l'article en aquest enllaç.

Altres articles


Article resum de preguntes i respostes: Respostes a preguntes freqüents sobre la neu produïda.

Si us han agradat aquests articles també us poden interessar les reflexions que va fer Arnaud Trinquier, director de Cambre d'Aze fins fa dos hiverns. Ens explica en una entrevista les dificultats que suposa produir neu a causa de la reducció d'hores de fred que implica el canvi climàtic. Teniu l'entrevista en aquest enllaç.

També va resultar molt interessant la vídeo-entrevista que vam realitzar per al gent de Masella el gener de 2019. Vam entrevistar Gerard Santos, de l'equip de producció de neu de Masella. Teniu la vídeo-entrevista en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny