Notícia

Les cadires del Yan Lift són recuperades com a bancs a Espot

Una segona oportunitat molt funcional per al vell telecadira La Roca

cadira,banc,telecadira,la_roca,espot
Les cadires del Yan Lift són recuperades com a bancs a Espot Autor/a: Skipallars
Segona oportunitat per al vell telecadira La Roca de l'estació d'Espot Esquí. Les cadires 4 places del vell Yan Lift s'han reconvertit en bancs. Ho expliquen avui a les xarxes socials d'Skipallars.


bancs-cadires-telecadira-espot-yan_lift
Cadires del vell Yan Lift recuperades com a banc als carrers d'Espot (Foto: Skipallars).

No és la primera vegada que quan es retira un remuntador, sigui perquè cal posar-ne un amb més capacitat o perquè se li ha acabat la vida útil o per altres raons, se n'aprofiten diferents parts. De fet, és força habitual que quan una estació retira una instal·lació, sigui un telecadira, un telecabina o un telefèric, algunes parts siguin venudes al "mercat" de segona ma. O potser són subhastades.

Entre els interessats hi poden haver clients o aficionats a l'esquí, que potser les recuperen com a element decoratiu per al jardí de casa, o potser són empreses del sector que les volen per recanvis. També, una tendència en creixement, són establiments d'hostaleria (bars, restaurants, pubs...) que les reutilitzen com a elements tant decoratius com funcionals per reforçar el seu caràcter après-ski amb el clar objectiu  de seduir a la comunitat esquiadora. N'hi ha exemples a la cafeteria del Palau de Gel de Canillo o al Pub 2000 de Camprodon.

Avui ens ha arribat aquesta notícia del vell telecadira d'Espot. Així, el vell telecadira La Roca de l'estació d'Espot Esquí, tindrà una segona oportunitat també molt funcional. Les cadires 4 places del vell YanLift s'han reconvertit en bancs. Ho expliquen avui a les  xarxes socialsd'Espot Esquí Skipallars. I és que el darrer "Yan" que quedava operatiu a tot el món va ser desmuntat i retirat definitivament el passat estiu, quan va ser substituït per un modern telecadira Leitner també desembragable i de darrera generació. Les reaccions entre la clientela de l'estació no s'han fet esperar i la iniciativa ha estat molt ben rebuda.

El vell Yan Lift

El vell telecadira de La Roca, de la marca Yan Lift, era un model únic al món i, tot i que se'n van construir i instal·lar en altres estacions, el cert és que el d'Espot era l'únic que encara estava en funcionament. Fins que el febrer de 2019 es va haver d'aturar definitivament (veure enllaç). Actualment no hi havia peces de recanvis en sèrie i s'havien de fabricar expressament.

El telecadira Yan Lift La Roca d'Espot va ser fabricat i comercialitzat per una empresa nord-americana que va fer fallida el 1997. A Catalunya va ser instal·lat per l'empresa REAC l'any 1992 sota llicència del fabricant. En poc menys de 6 mesos va ser desmuntat i substituït per un nou remuntador.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny