Notícia

Accident mortal d'un excursionista al Pirineu andorrà

L'accident ha tingut lloc al port de l'Arbella, un pas que dóna accés al vessant nord del Pirineu

Accident mortal d'un excursionista al Pirineu andorrà
Accident mortal d'un excursionista al Pirineu andorrà Autor/a: Vallnord
Un excursionista de 38 anys mor en un accident de muntanya a tocar dels llacs de Tristaina. L'home presentava politraumatismes després d'una caiguda d'uns 50 metres.


Un excursionista no resident de 38 anys ha estat trobat mort aquest dijous al matí al circ de Tristaina, al Pirineu andorrà. Efectius dels bombers andorrans i la policia del Principat d'Andorra s'han desplaçat a aquest sector de la parròquia d'Ordino acompanyats d'un metge del SUM. L'accident ha tingut lloc al port de l'Arbella, un pas que dóna accés al vessant nord del Pirineu.

El bomber del GRM Xavi Capdevila ha explicat a la ràdio-televisió andorrana com han rebut l'avís a les 11.23 hores d'uns excursionistes que han trobat una persona al terra que no responia.

El port de l'Arbella, entre el cim de Tristaina i el de l'Arbella, dona accés a la vall occitana del Gnioure. Semblaria que l'excursionista s'hauria desviat una mica del camí. "Quan vas per fora (del camí) el risc sempre hi és", recorda Capdevila, qui apunta la hipòtesis presumible que l'excursionista hauria patit una caiguda de 50 metres aproximadament.

A un quart de quatre de la tarda s'ha fet l'aixecament del cadàver en helicòpter. Aquesta seria la primera intervenció d'aquest tipus de la temporada d'estiu. Precisament uns minuts abans l'helicòpter s'ha hagut de traslladar a Ransol, al refugi de Coms de Jan, perquè una persona hauria patit un cop de calor i hauria necessitat d'un rescat de l'equip de salvament de bombers.

En canvi, segons informa el digital andorrà Altaveu.com, la víctima no seria un excursionista sinó un contrabandista que hauria relliscat en una de les congestes de neu que permanentment hi ha a la zona dels llacs de Tristaina.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny