Notícia

Les ganes d'esport i de muntanya post-confinament disparen els rescats

Els bombers preveuen un mes d'agost encara més conflictiu

helicopter,GRAE,bombers,salvaments
Les ganes d'esport i de muntanya post-confinament disparen els rescats Autor/a: Facebook GRAE
Els Bombers han fet més rescats de muntanya el 2020 que en el mateix període del 2019 tot i el confinament. L'agost és el mes més complicat i aquest any ho pot ser més perquè molta gent no marxa de vacances.


Els Bombers han fet més rescats de muntanya el primer semestre del 2020 que els que havia fet en el mateix termini del 2019, tot i els mesos de confinament per la pandèmia de la covid-19. Així, si l'any passat s'havien rescatat 685 persones en incidents a rius, barrancs, gorgs, rutes d'excursionisme o d'escalada, aquest any la xifra és de 726. Els Bombers alerten, a més, que l'agost és el mes on tradicionalment s'han de fer més serveis d'aquest tipus, i per això demanen que s'extremi la precaució. Aquest any la temporada pot ser especialment complicada si es té en compte que, probablement, molta gent prioritzarà les vacances de proximitat a causa de la pandèmia.

La crida a la precaució dels Bombers té com a objectiu intentar evitar l'escenari de diversos salvaments alhora a punts distants de la geografia catalana. Aquest fet, alerta el cos d'emergències, pot repercutir en la rapidesa i la qualitat dels serveis de rescat i, de retruc, posar en perill les víctimes.

Els Bombers també asseguren que el pic de serveis de rescat en el medi natural durant el mes d’agost és més acusat cada any que passa, amb incidència especial durant els dissabtes i els diumenges.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny