Notícia

Per fi obren les estacions d’esquí argentines

A l'estació de Chapelco fan seguir uns estrictes controls sanitaris a clients i operaris

chapelco,temperatura,covid_19,operari
A l'estació de Chapelco fan seguir uns estrictes controls sanitaris a clients i operaris Autor/a: Chapelco
Bones notícies per als esquiadors argentins. Aquest cap de setmana han obert 4 de les estacions d'esquí més importants del país. Ho han fet amb molta neu i amb controls sanitaris estrictes.


chapelco-cua-acces-covid_19
Cues ordenades a l'estació de Chapelco (Foto: Chapelco).

Des del passat cap de setmana que ja es pot esquiar a les estacions d’esquí més importants dels Andes argentins. Cerro Castor, a la Terra del Foc, i Cerro Catedral, Cerro Bayo i Cerro Chapelco als Andes patagònics, ja estan obertes al públic local. En canvi, La Hoya i Caviahue (Patagònia) i Las Leñas (Andes centrals), no han obert tot i tenir neu per fer-ho.

L’estació de Chapelco, a San Martín de Los Andes, en la qual treballen un bon nombre de temporers que fan la doble temporada entre el Pirineu andorrà i els Andes, va obrir dissabte 1 d’agost. Va ser una obertura en la qual es van seguir uns estrictes controls sanitaris a clients i operaris. Són mesures i protocols que, molt possiblement, també veurem a les estacions de l'hemisferi nord en la propera temporada.

Cartelleria específica

La pandèmia de la Covid-19 a les estacions argentines s'ha afrontat de manera similar a tots els centres. Chapelco, a tocar de la ciutat de Sant Martín de los Andes, ha instal·lat a les principals entrades dels remuntadors una retolació específica per informar sobre com conviure amb el coronavirus.

En alguns dels cartells es recorda que l'ús de màscares i ulleres tipus "màscara" és obligatori per pujar a qualsevol remuntador. De fet molts esquiadors estan fent ús dels coneguts mocadors tipus "buff".

En l'accés al telecabina, de connexió entre la base i les cotes mitjanes del domini, es recorda que l'ocupació màxima a la cabina serà de dues persones o que les distàncies entre persones a les cues d'accés ha de ser de 2 metres.

chapelco-temperatura-covid_19-operari
Controladors d'accés als remuntadors de Chapelco controlen la temperatura als esquiadors (Foto: Chapelco).

Les quatre estacions que han obert ofereixen gruixos de neu molt importants i la qualitat de la neu és molt bona. L’hivern austral 2020 als Andes està venint condicionat per la pandèmia de la Covid-19 i per una meteorologia inusualment nivosa i amb temperatures inusualment fredes.

Les estacions d’esquí xilenes continuen tancades i cada setmana que s’avança en la temporada es fa més díficil pensar que obriran.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny