Notícia

Per fi obren les estacions d’esquí argentines

A l'estació de Chapelco fan seguir uns estrictes controls sanitaris a clients i operaris

chapelco,temperatura,covid_19,operari
A l'estació de Chapelco fan seguir uns estrictes controls sanitaris a clients i operaris Autor/a: Chapelco
Bones notícies per als esquiadors argentins. Aquest cap de setmana han obert 4 de les estacions d'esquí més importants del país. Ho han fet amb molta neu i amb controls sanitaris estrictes.


chapelco-cua-acces-covid_19
Cues ordenades a l'estació de Chapelco (Foto: Chapelco).

Des del passat cap de setmana que ja es pot esquiar a les estacions d’esquí més importants dels Andes argentins. Cerro Castor, a la Terra del Foc, i Cerro Catedral, Cerro Bayo i Cerro Chapelco als Andes patagònics, ja estan obertes al públic local. En canvi, La Hoya i Caviahue (Patagònia) i Las Leñas (Andes centrals), no han obert tot i tenir neu per fer-ho.

L’estació de Chapelco, a San Martín de Los Andes, en la qual treballen un bon nombre de temporers que fan la doble temporada entre el Pirineu andorrà i els Andes, va obrir dissabte 1 d’agost. Va ser una obertura en la qual es van seguir uns estrictes controls sanitaris a clients i operaris. Són mesures i protocols que, molt possiblement, també veurem a les estacions de l'hemisferi nord en la propera temporada.

Cartelleria específica

La pandèmia de la Covid-19 a les estacions argentines s'ha afrontat de manera similar a tots els centres. Chapelco, a tocar de la ciutat de Sant Martín de los Andes, ha instal·lat a les principals entrades dels remuntadors una retolació específica per informar sobre com conviure amb el coronavirus.

En alguns dels cartells es recorda que l'ús de màscares i ulleres tipus "màscara" és obligatori per pujar a qualsevol remuntador. De fet molts esquiadors estan fent ús dels coneguts mocadors tipus "buff".

En l'accés al telecabina, de connexió entre la base i les cotes mitjanes del domini, es recorda que l'ocupació màxima a la cabina serà de dues persones o que les distàncies entre persones a les cues d'accés ha de ser de 2 metres.

chapelco-temperatura-covid_19-operari
Controladors d'accés als remuntadors de Chapelco controlen la temperatura als esquiadors (Foto: Chapelco).

Les quatre estacions que han obert ofereixen gruixos de neu molt importants i la qualitat de la neu és molt bona. L’hivern austral 2020 als Andes està venint condicionat per la pandèmia de la Covid-19 i per una meteorologia inusualment nivosa i amb temperatures inusualment fredes.

Les estacions d’esquí xilenes continuen tancades i cada setmana que s’avança en la temporada es fa més díficil pensar que obriran.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny