Notícia

El Comú d'Encamp planteja una nova concessió del Pas de la Casa-Grau Roig per 50 anys

En declaracions a la premsa andorrana la cònsol Major vol que el nou plec de concurs es faci públic a finals de 2021

pas de la casa,aeria,drone
Imatge aèria del Pas de la Casa Autor/a: Grandvalira
El concurs per la nova concessió de les pistes d’Encamp (Pas de la Casa Grau Roig) es farà l’any vinent, segons informa avui el digital andorrà Altaveu.com. Laura Mas, cònsol major d'Encamp, entén que s’ha de fer ja per disposar dels dos darrers anys de mandat per gestionar el compliment dels compromisos resultants del procés.


La intenció del comú d'Encamp és tirar endavant el concurs que ha de permetre la renovació de la concessió. L’objectiu és que a finals del 2021 el procés estigui enllestit perquè, segons ha explicat la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, al digital andorrà Altaveu.com.

La cònsol major ha indicat que són decisions importants que no es poden deixar per al final d’un mandat. Mas no amaga que la idea inicial és que Saetde es presenti al concurs per aconseguir la nova concessió, però també avisa que aquesta solució, consensuada amb la societat en el marc de les converses posteriors a l’acord d’intencions signat ara fa uns anys, comporta un perill a tenir ben present. “En el moment que es planteja que cal una nova concessió hi ha el risc que altres empreses hi postulin i guanyin. Tots som conscients”, comenta.

La nova concessió no serà inferior a 50 anys i podria plantejar l’explotació de més espais amb la voluntat de pensar en una estació rendible a llarg termini
Malgrat això, la cònsol afirma que la relació amb l’empresa és bona. “Hi ha molta sensibilitat; no hem tingut cap mena de problema. Hem fet reunions per fer aquesta nova concessió i ells estan disposats a entrar en un nou concurs i veurem com acaba”, indica.

Sense voler donar detalls de com serà el plec de bases, Mas sí que indica que “el plantejament ha de ser nou” i, entre les condicions, hi podria haver una ampliació dels espais. “Hem de ser previsors. No parlem de quatre o cinc anys, sinó de terminis molt llargs. Hem de ser capaços de pensar en el futur, com podem imaginar una estació”, apunta. De fet, té clar que el termini en cap cas seria inferior a 50 anys.

Un dels punts claus que ha de permetre aquesta nova concessió és l’impuls de les millores llargament desitjades a la zona de peu de pistes del Pas de la Casa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista