Notícia

Conseqüències del coronavirus en el món de la neu 1. El preu dels forfets.

La Via Lattea és el primer domini esquiable que anuncia públicament que el coronavirus repercutirà en un increment del preu del forfet

sestriere,via lattea
Sestriere, estació d'esquí que forma part del domini Via Lattea Autor/a: Official Facebook Sestriere
El coronavirus no només tindrà efectes sobre el distanciament social que hauran de mantenir esquiadors i operaris a les estacions d'esquí. Hi haurà més conseqüències i entre les que es veuen a venir hi ha l'increment del preu dels forfets. Així ho anuncien obertament i ho admeten davant els mitjans de comunicació en algunes estacions alpines. És el cas de Sestrieres.


Via Lattea és el nom d'un dels dominis esquiables més grans del món. A cavall dels Alps italians i francesos, aquest domini suma 410 km esquiables dividits en 243 pistes i sis estacions d'esquí. Entre aquestes hi ha CesanaTorinese, Claviere, Montgenèvre, San Sicario, Sauze d'Oulx i Sestrière.

Fa uns dies el president de Sestriere, S.p.A. va anunciar al diari digital www.valsusaoggi.it que no hi ha cap dubte que les estacions d'aquest domini obriran al desembre, quan arribi la neu. Però també hi ha afegit que per a la temporada d'hivern 2020/2021 augmentaran els preus del forfet. I les raons que dona per a la pujada de preus a Sestriere són perfectament aplicables a qualsevol altre domini esquiable.

Les raons de la pujada de preus

El president de Sestriere S.p.A., Giovanni Brasso, va informar a la premsa local que els telecadires obriran a partir del 5 de desembre i la intenció és que ja no tanquin fins al 6 d'abril de 2021.

Només hi ha dos supòsits que ho impedirien: que la meteorologia no ho permetés o que la situació de la pandèmia estigués totalment fora de control i les autoritats italianes en decretessin l'obligatorietat de tancar els centres d'esports d'hivern. Si no és així, les estacions d'esquí italianes obriran, però en el nou context postpandèmia.

Giovanni Brasso va anunciar que, a causa de l'emergència sanitària vinculada a Covid-19, els forfets tindran un increment de preu. El motiu és que per garantir la seguretat i el sanejament de totes les instal·lacions caldrà fer inversions en sistemes de neteja i desinfecció i faran falta operaris especialitzats. A més , caldrà incrementar els torns de treball per facilitar el treball i el descans a uns operaris que hauran de portar una màscara per treballar durant 8 hores. I l'increment de despesa per l'explotació de l'estació s'haurà de traslladar al preu dels serveis, és a dir, dels forfets.

Sestriere és, doncs, la primera estació o domini esquiable que ja parla obertament i en públic d'una política de pujada de preus als forfets que, fins ara, potser sí que se'n parlava de portes endins, però no s'havia anunciat tan obertament als mitjans de comunicació.

Amb aquestes declaracions el president Brasso també dona resposta als rumors que ja feia dies que circulaven pels diferents pobles que formen part dels peus de pista del domini, i segons els quals el domini de la Via Lattea s'estava plantejant no obrir pistes de cara a la temporada 2020-21. Així doncs obertura sí, i increment de preus també.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista