Notícia

Conseqüències del coronavirus en el món de la neu 2. Nova Zelanda.

Després d'un inici de temporada més o menys condicionat, però amb certa normalitat, la situació ha fet un tomb en les darreres 48 hores

cardrona_alpine_resort_facebook
El dia ha començat amb no gaires bones notícies a les estacions d'esquí de Nova Zelanda. Autor/a: Cardrona Alpine Resort facebook
Situació confusa a les estacions d'esquí de Nova Zelanda. Mentre alguns mitjans de comunicació informen del tancament de les estacions d'esquí per un període de 72 hores, a causa d'un brot de coronavirus, altres fonts informen que continuen obertes però amb controls molt més estrictes. Després d'una obertura més o menys condicionada de la temporada, però amb certa normalitat, la situació s'ha capgirat en les darreres 48 hores.


Situació força confusa a les estacions d'esquí de Nova Zelanda. Alguns mitjans de comunicació informaven ahir dimarts 11 d'agost del tancament de les estacions d'esquí per un període de 72 hores, a causa d'un petit brot de coronavirus a la ciutat d'Auckland, mentre que altres altres fonts informen avui que les estacions continuen obertes però amb controls molt més  estrictes  en l'aforament i amb recomanacions com ara que els esquiadors aprofitin els dies laborables per pujar a esquiar i evitin els caps de setmana.

Sembla però que algunes estacions d’esquí de l'illa del sud sí que han tancat parcialment i per un termini de 72 hores a causa del rebrot de la Covid-19 al país. Ha estat una decisió que arriba després que el país hagi aconseguit estar més de 100 dies lliure de COVID. De fet, la temporada havia començat condicionada però amb certa "normalitat" i convivència amb la pandèmia, fins que la situació s'ha capgirat de forma important en les darreres 48 hores.

La decisió de les autoritats sanitàries del país ha estat implacable: entrada en fase 2 de l’illa del sud i la del nord, mentre que Auckland, ciutat en la que s'han registrat 4 casos, estaria en fase 3. Tot i que no estan obligades a tancar, algunes estacions sembla que haurien optat per renunciar a l'obertura per als propers 3 dies.

L'objectiu de l'entrada del país en fase 2 per un període de 72 hores no és altra que contenir i controlar aquest brot. En funció de l'evolució en aquest curt termini es decidirà què cal fer en endavant.

Consells per a l'esquí en fase 2 mentre s'està en període de pandèmia

Alguns dels consells i protocols a implantar a les estacions d'esquí de Nova Zelanda per esquiar en fase 2 impliquen mantenir el distanciament entre esquiadors a un mínim de 2 metres. Si són coneguts es pot reduir a 1 metre. La pujada pels telecadires de l'estació d'esquí de Mt Hutt s'ha de fer guardant una distància de dos seients buits entre els usuaris.

Es demana esquiar amb la cara tapada (màscara i buff) i aprofitar els dies d'esquí entre setmana quan l'afluència és baixa i evitar les cues en els remuntadors. També sobta que s'aconselli fer ús del vehicle com a "camp base d'operacions" i evitar la visita a les cafeteries i restaurants de l'estació. Per exemple, a les estaciond de Coronet Peak i The Remarkables es recorda irònicament que era així com s'havia fet sempre, és a dir, abans de la popularització dels restaurants i bars a les estacions d'esquí, de manera que està bé recordar com dinàvem o esmorzàvem a pistes en els vells temps.

Entre els clàssics hi ha el fet de rentar-se les mans freqüentment, esternudar al colze, i molt important, fer ús de l'app Covid Tracer per estar informats en tot moment i saber on s'ha estat i amb quins contactes.

Informació al detall de la situació a les estacions d'esquí de Nova Zelanda en aquest enllaç.

Enllaç estacions neozelandeses amb accés d'informació actualitzada a la pàgina Facebook.

Mt Ruapehu (Illa del Nord)
https://www.facebook.com/mtruapehu
Mt Hutt (Illa del sud)
https://www.facebook.com/mthutt
Treble Cone (Illa del sud)
https://www.facebook.com/treblecone
Cardrona (Illa del sud)
https://www.facebook.com/CardronaAlpineResort
Coronet Peak (illa del sud)
https://www.facebook.com/coronetpeak
The Remarkables (illa del sud)
https://www.facebook.com/theremarks

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Personalitzem les fundes protectores des de la primera unitat''
Jaime Aranguren Bernal Fabricant fundes protectores de màscares

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


71%


14%


7%


7%

14 vots