Notícia

Conseqüències del coronavirus en el món de la neu 2. Nova Zelanda.

Després d'un inici de temporada més o menys condicionat, però amb certa normalitat, la situació ha fet un tomb en les darreres 48 hores

cardrona_alpine_resort_facebook
El dia ha començat amb no gaires bones notícies a les estacions d'esquí de Nova Zelanda. Autor/a: Cardrona Alpine Resort facebook
Situació confusa a les estacions d'esquí de Nova Zelanda. Mentre alguns mitjans de comunicació informen del tancament de les estacions d'esquí per un període de 72 hores, a causa d'un brot de coronavirus, altres fonts informen que continuen obertes però amb controls molt més estrictes. Després d'una obertura més o menys condicionada de la temporada, però amb certa normalitat, la situació s'ha capgirat en les darreres 48 hores.


Situació força confusa a les estacions d'esquí de Nova Zelanda. Alguns mitjans de comunicació informaven ahir dimarts 11 d'agost del tancament de les estacions d'esquí per un període de 72 hores, a causa d'un petit brot de coronavirus a la ciutat d'Auckland, mentre que altres altres fonts informen avui que les estacions continuen obertes però amb controls molt més  estrictes  en l'aforament i amb recomanacions com ara que els esquiadors aprofitin els dies laborables per pujar a esquiar i evitin els caps de setmana.

Sembla però que algunes estacions d’esquí de l'illa del sud sí que han tancat parcialment i per un termini de 72 hores a causa del rebrot de la Covid-19 al país. Ha estat una decisió que arriba després que el país hagi aconseguit estar més de 100 dies lliure de COVID. De fet, la temporada havia començat condicionada però amb certa "normalitat" i convivència amb la pandèmia, fins que la situació s'ha capgirat de forma important en les darreres 48 hores.

La decisió de les autoritats sanitàries del país ha estat implacable: entrada en fase 2 de l’illa del sud i la del nord, mentre que Auckland, ciutat en la que s'han registrat 4 casos, estaria en fase 3. Tot i que no estan obligades a tancar, algunes estacions sembla que haurien optat per renunciar a l'obertura per als propers 3 dies.

L'objectiu de l'entrada del país en fase 2 per un període de 72 hores no és altra que contenir i controlar aquest brot. En funció de l'evolució en aquest curt termini es decidirà què cal fer en endavant.

Consells per a l'esquí en fase 2 mentre s'està en període de pandèmia

Alguns dels consells i protocols a implantar a les estacions d'esquí de Nova Zelanda per esquiar en fase 2 impliquen mantenir el distanciament entre esquiadors a un mínim de 2 metres. Si són coneguts es pot reduir a 1 metre. La pujada pels telecadires de l'estació d'esquí de Mt Hutt s'ha de fer guardant una distància de dos seients buits entre els usuaris.

Es demana esquiar amb la cara tapada (màscara i buff) i aprofitar els dies d'esquí entre setmana quan l'afluència és baixa i evitar les cues en els remuntadors. També sobta que s'aconselli fer ús del vehicle com a "camp base d'operacions" i evitar la visita a les cafeteries i restaurants de l'estació. Per exemple, a les estaciond de Coronet Peak i The Remarkables es recorda irònicament que era així com s'havia fet sempre, és a dir, abans de la popularització dels restaurants i bars a les estacions d'esquí, de manera que està bé recordar com dinàvem o esmorzàvem a pistes en els vells temps.

Entre els clàssics hi ha el fet de rentar-se les mans freqüentment, esternudar al colze, i molt important, fer ús de l'app Covid Tracer per estar informats en tot moment i saber on s'ha estat i amb quins contactes.

Informació al detall de la situació a les estacions d'esquí de Nova Zelanda en aquest enllaç.

Enllaç estacions neozelandeses amb accés d'informació actualitzada a la pàgina Facebook.

Mt Ruapehu (Illa del Nord)
https://www.facebook.com/mtruapehu
Mt Hutt (Illa del sud)
https://www.facebook.com/mthutt
Treble Cone (Illa del sud)
https://www.facebook.com/treblecone
Cardrona (Illa del sud)
https://www.facebook.com/CardronaAlpineResort
Coronet Peak (illa del sud)
https://www.facebook.com/coronetpeak
The Remarkables (illa del sud)
https://www.facebook.com/theremarks

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny